Diari La Veu del País Valencià
Concert simultani i gratuït d’orquestres simfòniques contra les ‘retallades’
Europa Press / València

La convocatòria, impulsada per l’Associació de Músics Professionals d’Orquestres Simfòniques (AMPOS), busca “donar una resposta col·lectiva i cridar l’atenció de la ciutadania sobre la situació crítica en què es troben les orquestres simfòniques”. A més, es proposa defensar ‘la continuïtat’ de la seua activitat.

Les 23 orquestres tocaran a la mateixa hora (19.00) el mateix programa, a més d’una composició musical del seu àmbit cultural. De les 26 agrupacions professionals simfòniques que existeixen a l’Estat espanyol, 23 participaran en el concert simultani, mentre que tres no podran sumar-se per problemes d’agenda.

Segons els promotors de la iniciativa, el missatge d’aquests músics als administradors i als representants legals elegits pels ciutadans és que contraguen el “compromís de respectar, protegir i desenvolupar les orquestres simfòniques professionals com a garants de l’excel·lència musical”. “Destruir una orquestra és com tancar una biblioteca o un museu”, afegeixen.

“Aquest primer concert simultani que gratuïtament oferim segellarà el compromís que els músics professionals de les orquestres simfòniques contrauen amb els ciutadans, amb les institucions i amb els governants als quals sol·licitem responsabilitat social, visió de futur i sana ambició política perquè els músics, les orquestres simfòniques, els auditoris, les escoles, els conservatoris i els locals d’assaig de qualsevol grup musical seguisquen sent laboratoris en els quals s’estudia amb la il·lusió de poder exercir el noble treball de músic i servir a la comunitat”, plantegen els impulsors.

Comparteix

Icona de pantalla completa