David Rabasa, veí de Finestrat, millor sommelier del País Valencià

L'Acadèmia de la Gastronomia lliura avui aquest guardó
24 gener 2013 01:00h
RedactaVeu / Finestrat
 
Es tracta del segon premi més important a nivell nacional doncs permetrà que David Rabasa opte al guardó que lliura cada any la Real Acadèmia de Gastronomia Espanyola als millors sommeliers de tot el país.
 
L'alcalde de Finestrat, Honorato Algado, ha felicitat públicament a David Rabasa ʺper aquest merescut premi que reconeix la qualitat professional d'un jove que porta molt de temps formant-se i exercint aquest ofici en alguns dels establiments més destacats del País Valencià. Per tant, tot un orgull per a aquesta localitat i tots els seus veïns de què demà reba la distinció com a Millor Sommelierʺ.
 
Amb només 35 anys David Rabasa ja té en el seu haver distincions internacionals com l'aconseguida en 2007 quan va quedar Subcampió d'Europa de Sommeliers en l'apartat de destil·lats. Rabasa es va formar a Requena com a enòleg i va iniciar la seua marxa al Girasol de Moraira.
 
La seua trajectòria professional l’ha portat a diversos punts de la geografia nacional i internacional. Va participar en la posada en marxa del Serbal a Santander i va consolidar la seua carrera en l'escocés Inverlochy Castle de la prestigiosa cadena Relais & Chateaux, per a la qual també va exercir com a formador de sommeliers.
 
Ja de tornada a la seua terra, David Rabasa ha seguit treballant a El Monastrell, Els Vents i a l’Arrop RC de Ricard Camarena. Precisament al costat d'aquest reconegut cuiner, distingit amb ʹl'Estrella Michelínʹ, David Rabasa segueix exercint el seu ofici de sommelier.


 
 
next