Compromís reclama que no s’anul•len les matrícules dels estudiants que la Generalitat ha deixat sense beca

La Universitat de València confirma que en cap cas procedirà a la cancel•lació de matrícules d’aquests alumnes
26 desembre 2012 01:00h
RedactaVeu / València

El diputat de Compromís, Fran Ferri, ha assenyalat que aquest escrit ve motivat perquè en la recent resolució de les beques de la Generalitat per la realització d’estudis universitaris del curs 2011-2012, centenars de joves s’han quedat finalment sense beca, mesos després d’haver sigut notificats que es trobaven entre els beneficiaris.

"Ara, s’exigeix a aquests estudiants que s’han quedat sense beca què efectuen el pagament de la matrícula del curs passat amb l’amenaça de cancel·lació de matrícules si no ho fan. A esta problemàtica de les beques de la Generalitat s’han sumat també problemes de gestió de les beques del Ministeri d’Educació”, afirma Ferri.

El rector de la Universitat de València, Esteban Morcillo, ja ha contestat l’escrit de Compromís i ha confirmat “que en cap cas aquesta universitat emprendrà accions administratives de cancel·lació de les matrícules d’aquests estudiants”. Així el rector mateix informa de l’esforç que la Universitat de València ha realitzat per a l’increment de beques d’aquest curs amb les quals s’ha solucionat la situació d’una part dels estudiants als que finalment se’ls van denegar les beques de la Generalitat.

Des de Compromís s’emplaça a la resta d’universitats a què seguisquen l’exemple de la Universitat de València i desistisquen de qualsevol acció d’anul·lació de matrícules per a aquests estudiants afectats per les retallades en beques que ha realitzat el govern del PP.

Segons Ferri “tota aquesta problemàtica és causa directa de l’atac del govern del PP a l’ensenyament públic i a la igualtat d’oportunitats de les persones amb menys recursos. Després de les retallades i de l’augment de les taxes universitàries, han deixat sense beca a centenars d’estudiants que els aboca a la incertesa de si han d’abandonar els estudis per no poder pagar-los”.

next