Diari La Veu del País Valencià
Ferrer (AVL) diu que la definició de valencià es revisarà en el seu moment
EFE / Europa Press / València

Ferrer ha realitzat aquestes declaracions durant la presentació de la campanya ‘AVL en l’aula’ mitjançant la qual aquesta institució enviarà a tots els centres de Secundària i Batxillerat del País Valencià un lot de les seues publicacions.

El juliol passat, l’Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL) va proposar crear una comissió de treball amb la Conselleria de Cultura i amb la Reial Acadèmia de la Llengua Espanyola (RAE) per a analitzar la definició que sobre el valencià arreplega el diccionari de la institució.

Aquesta proposta va nàixer arran de la polèmica suscitada per la proposta del PP sobre l’origen del valencià, i per a analitzar la definició del valencià de la RAE i veure “si es pot millorar”, segons va indicar Ferrer, sempre en la línia del dictamen de l’AVL sobre aquest tema.

En qualsevol cas, ha confiat que la decisió que es prenga “s’aprove per unanimitat” o amb el consens de la “immensa majoria”. Per al president de l’AVL, l’important és “despolititzar la cosa”, l’economia ja està bastant malament, ha recordat, “no ens compliquem més coses encara”, ha conclòs.

Ramon Ferrer, ha apostat aquest dijous per un “gir” en la política de la institució per a intentar “entrar a la societat”, ja que “l’AVL no pot ser un lloc on es tanquen 14”. En aquest sentit, s’ha mostrat “obert” a fomentar iniciatives de “col·laboració” amb tota mena d’entitats amb vista a emprendre publicacions, conferències, exposicions o publicitar autors valencians.

“Tenint en compte que les circumstàncies econòmiques no són massa festives, aportem el nostre gra de sorra per a ajudar a una cosa que no és sols una assignatura, sinó una ferma voluntat: el valencià”, ha sentenciat. “El valencià cal defensar-lo a mort, però a mort”, ha insistit, pel que ha anunciat canvis que “potenciaren la col·laboració i les sinergies” entre institucions. L’AVL “dóna suport a, i paga” i aquestes s’impliquen i prenen la iniciativa.

“Els primers anys de l’AVL tenia diners i pagava moltes coses. Aplega un moment però en què, més que diners, el que volem és participar”, ha assenyalat Ferrer. Segons la seua opinió, “hi ha dues formes d’administrar: publicar o menjar llagostins, nosaltres preferim publicar i que aquest material seguisca productiu”, ha defensat.

Comparteix

Icona de pantalla completa