Diari La Veu del País Valencià
El Teatre de Kíev Mimirichi arriba al MIM de Sueca
RedactaVeu / Sueca

Una excèntrica tropa de ‘anarcoclowns’ ucraïnesos desembarcarà demà divendres en la 24a Mostra Internacional de MIM per a representar per primera vegada en el nostre país -després de la seua estrena en l’Estafes Square de Nova York- el muntatge The show of Mimirichi. Una selecció de fragments que recorren les dues dècades d’història de la companyia Teatre de Kíev Mimirichi que podrà veure’s al Poliesportiu Cobert. Miniatures escèniques que abasten des dels seus primers premis en el Festival de Stuttgart fins a hui, recuperant èxits com Flotadores, Cuarteto de cámara, Drums i escenes del seu reeixit i popular Guerra de papel.

El Teatre de Kíev Mimirichi és un dels grups de l’extinta URSS que conrea el gènere de les arts escèniques més antigues: el clown i la pantomima. Una fusió entre la mil·lenària tradició dels bufons de carrer eslaus amb el llegendari llegat d’Oleg Popov i el teatre mímic modern dels europeus Charles Chaplin i Marcel Marceau.

La tercera jornada del MIM oferirà també una altra estrena, aquesta vegada de teatre de carrer, protagonitzada per la companyia valenciana Dinamic, que assentarà una gran estructura amb una base de llit elàstic a l’escenari de la plaça de l’ajuntament de Sueca, en el qual es desenvoluparà Ingravity. Un espectacle grupal acrobàtic i de dansa escènica en el qual l’equilibri, l’agilitat i coordinació es donen la mà i els peus al ritme de la música i l’humor dels seus intèrprets, gimnastes professionals d’alt rendiment que col·laboren també de forma continuada amb el Cirque du Soleil.

La companyia valenciana Dinamic estrena Ingravity

En una altra de les places de la localitat, la plaça Sant Pere, coneixerem la història d’amor entre una dona i un florista amb l’estrena en terres valencianes de Entre tu i jo. Muntatge amb el qual la Cia Mar Gómez esprem el seu particular sentit de l’humor per a explicar el contradictori inici d’una relació de parella a través del gest, la dansa i l’humor. L’espectacle substitueix al de la Industrial Teatrera, De paso, que estava programat per a aquesta jornada i que ha sigut anul·lat per mallatia de la seua actriu Mamem Olías.

Els valencians Pluja Horitzontal

I per a reflexionar sobre el concepte de “festa” a través de recursos propis del festeig com la processó, la desfilada de carnestoltes, el ball comunitari o la música del “Parade”, els valencians Pluja Horitzontal recorreran els carrers de Sueca amb el seu Festar (Multi tradicional Rave Party). Un pelegrinatge en el qual s’entremesclen les danses indonèsies amb el flamenc i el so cubà; el circ amb les màscares i el teatre gestual; o la música popular amb l’electrònica. Aquesta última serà interpretada en directe pel dj set Infinite Delta, Niccolo Tramontana, col·laborador permanent d’un dels millors festivals europeus de música electrònica, el ‘Dancity Festival’ de Foligno (Itàlia), i component de Schroeders, projecte que desenvolupa amb Stefano Galli i que ha compost les músiques per a aquest espectacle.

Comparteix

Icona de pantalla completa