Diari La Veu del País Valencià
Cercle Obert diu que la jutgessa del 21 caldria ser acusada de prevaricació
RedactaVeu / València

“No donar trasllat a les parts personades, provoca la nul·litat de l’arxiu i la jutgessa Nieves Molina Gasset pot i deu ser acusada de prevaricació i expedientada immediatament”. Això és el que considera Cercle Obert, després que la justícia haja decidit no reobrir el cas de l’accident de metro de València.

Per a Cercle Obert el que sí resulta insòlit és el text de les diligències d’arxiu, atès que la jutgessa “repeteix (calca) els mateixos arguments emprats en el seu arxiu anterior, sense entrar a valorar els testimoniatges aportats en el reportatge televisiu ni els nous informes obtinguts per la Fiscalia”.

També s’ha ‘oblidat’ la jutgessa Nieves Molina Gasset, “requerir un peritatge independent, i això que ha tingut l’oportunitat històrica i irrepetible, de comprovar que existeix un altre accident a Galícia on concorren circumstàncies molt similars a les de l’accident del metro de València”.

La decisió de rebutjar la reobertura “no ens sorprèn en absolut des de Cercle Obert, doncs la jutgessa sempre havia mostrat la seua negativa a investigar i reobrir el cas, a pesar que sí han aparegut nous i valuosos testimoniatges (recollits en el programa televisiu de la Sexta, Salvados) que indiquen clarament que no va haver-hi mai una recerca rigorosa en el seu moment, i que hi ha nous testimoniatges, que no dubtem a qualificar de rellevants i nous, que deixen en evidència a la jutgessa i als tècnics de la Generalitat Valenciana”.

Peritatge independent

Ni tan sols la titular del jutjat d’instrucció número 21, Nieves Molina Gasset, “s’ha pres la molèstia de contrastar l’informe del perit oficial i exigir un peritatge independent, persistint en la seua obcecació a mantenir la mateixa línia argumental de la velocitat, com a causa única de l’accident, quan també existeix (i açò qualsevol amb dos dits de front ho veu) una falta de seguretat i un crònic comportament negligent per part de la direcció de Metro València, que va contribuir –d’una manera evident i decisiva-, al fet que l’accident ocorreguera”.

Toca ara recórrer i esperar que la fiscalia i l’Associació de Víctimes del Metro valoren la possibilitat de recórrer, procedint a sol·licitar un peritatge independent a un tècnic qualificat, com el responsable del Metro de Londres, “donat el nul interès que mostren les institucions polítiques i judicials a vetllar per la seguretat i la Justícia a les víctimes de l’accident i resta de ciutadans”.

Per a cercle Obert, “hi ha moltes ombres i una mica més que irregularitats en la decisió de la jutgessa Nieves Molina Gasset. I és probable que es trobe amb nombroses peticions i denúncies contra el seu estrany i irresponsable procedir”.

Comparteix

Icona de pantalla completa