Diari La Veu del País Valencià
Compromís exigeix que l’alcalde de Paterna dimitisca voluntàriament
RedactaVeu / Paterna

El portaveu municipal de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, després de conéixer que l’alcalde del municipi està imputat per presumpta prevaricació al voltant de l’Auditori, afirma que “urgeix que l’imputat Lorenzo Agustí dimitisca voluntàriament del seu càrrec com a primera autoritat municipal. I que, en cas de no fer-ho, que Alberto Fabra aplique la seua doctrina immediatament, expulsar-lo fins i tot del seu partit. Ha quedat demostrat que la seua negativa a acceptar ser diputat a les Corts era perquè prompte arribarien males notícies de la Justícia”.

Ramón recorda que al ple extraordinari d’agost, convocat pel mateix alcalde per a parlar sobre l’adjudicació de la redacció del projecte de l’Auditori de Paterna, “la seua imatge era prou reveladora de com vindrien els esdeveniments: ell, amagat darrere d’una trinxera de papers, donant el torn de rèplica a l’oposició abans de fer la seua intervenció. Tot molt kafkià però meticulosament estudiat per a soltar una de les seues habituals cortines de fum i llançar balons fora sobre la seua responsabilitat com a alcalde”.

“Des de Compromís considerem que Fabra ha de ser valent i fer igual que amb Blasco, aplicar la seua doctrina: imputat igual a dimissió. Recordem que el nom de Lorenzo Agustí ja ha estat investigat per la Unitat de Delictes Econòmics i Financers (UDEF) de la Policia Nacional, sobre el cas Gürtel i el finançament de la seua campanya electoral del 2007. Un tema pel qual Compromís ha preguntat reiteradament i que l’alcalde ha negat sempre. Ara, s’afegeix la imputació que s’ha conegut, i en coherència amb la línia roja establerta per Fabra i allò que va dir que “las personas que están inmersas en procesos judiciales no pueden representar al Gobierno, al grupo Popular ni al partido”, és el que hauria de passar demà mateix: que Paterna no tinguera a un alcalde imputat”, conclou el regidor Juanma Ramón.

Comparteix

Icona de pantalla completa