Diari La Veu del País Valencià
Ciscar manté la indefinició sobre els sous del personal de la Generalitat
RedactaVeu / València

El vicepresident de la Generalitat, José Ciscar, no s’ha compromés a derogar el Decret Vela en 2014, ni tampoc a no aprovar mesures substitutòries d’aquell, en la reunió que va mantindre ahir, 18 de setembre, amb una representació d’Intersindical Valenciana.

La reunió es va forçar per l’ocupació de la seu de presidència al carrer de Cavallers del divendres passat, dia 13, per membres del Sindicat. Els representants sindicals pretenien una declaració clara del Consell en el sentit que no es prorrogarà el Decret-llei 1/2012, del Consell, conegut com a Decret Vela.

Segons ha explicat a Intersindical Valenciana José Ciscar, en aquests moments, el conseller d’Hisenda, Juan Carlos Moragues, té l’encàrrec del Consell de presentar una proposta a la Mesa General, “amb la voluntat de millorar la situació del personal al servei de la Generalitat” respecte del que preveu el Decret Vela. La negociació del conseller Moragues amb els sindicats tindrà lloc “al més prompte possible”, segons el vicepresident, “i sempre abans de la convocatòria de la reunió de presentació dels pressupostos de la Generalitat per a 2014, prevista per a finals d’octubre”.

Segons el vicepresident Ciscar, la negociació no ha estat possible fins ara “perquè la conselleria d’Hisenda no té tancada una proposta que oferir als sindicats”.

Intersindical Valenciana lamenta aquesta indefinició del vicepresident, ja que esperava una resposta clara sobre aquest assumpte, en el sentit de la no aplicació de noves mesures de retallada sobre el personal de la Generalitat i l’adopció de mesures compensatòries pel que s’ha perdut en aquests dos anys. “L’única conclusió evident que tenim de la reunió és que el Consell té serioses dificultats per a ajustar els pressupostos a l’objectiu de dèficit i que no es descarta l’aplicació de noves mesures restrictives en el capítol de personal, que poden afectar a les retribucions o al volum de les plantilles públiques”.

Per això, Intersindical anuncia que convocarà mobilitzacions, la primera de les quals tindrà lloc el proper dijous, 26 de setembre, a les 19 hores, a la plaça de Manises.

Comparteix

Icona de pantalla completa