Diari La Veu del País Valencià
El Consell, “incapaç” de gestionar els residus de la palla de l’arròs
RedactaVeu / València

El secretari d’Infraestructures i Sostenibilitat del PSPV, Francesc Signes, ha criticat l’escassa capacitat que la Conselleria d’Infraestructures i Medi Ambient mostra any rere any per a minimitzar l’impacte ambiental que ocasionen, al Paratge Natural de l’Albufera, els residus de la palla de l’arròs. “Des que una normativa comunitària va prohibir la seua crema, la Conselleria s’ha declarat incapaç de gestionar els residus generats per la palla de l’arròs, amb la conseqüent problemàtica mediambiental que açò comporta per a l’Albufera, amb la mortalitat massiva de peixos i la putrefacció de les seues aigües”, ha apuntat Signes.

Per açò, el també portaveu d’Infraestructures i Medi Ambient en Les Corts ha presentat una bateria de preguntes a la consellera de Medi Ambient, Isabel Bonig, per a conéixer l’estratègia dissenyada per al pròxim any, i ha afirmat que la mostra més evident de la inacció del Govern valencià davant aquest problema és que “ningú ha contestat a les mesures previstes per a aquesta campanya”.

Francesc Signes ha volgut recordar igualment a la Conselleria que l’acumulació de residus en un dels ecosistemes amb més valor ecològic del territori “és un problema que té solució” i ha indicat que durant els anys 2003 i 2007 ja es va desenvolupar el projecte RESSÒ-Arrisse en el qual es van apuntar diverses alternatives a la gestió de la palla de l’arròs.

El diputat socialista ha volgut denunciar igualment la política de retallades engegada per la Generalitat en l’àmbit del Medi Ambient i ha assegurat que “si el PP vulgués tant a l’Albufera i si algun dia vol veure-la convertida en Reserva de la Bioesfera, hauria de revertir l’ERO de Vaersa i apostar més per la defensa del nostre entorn, i acabar de forma immediata amb aquesta problemàtica”. “L’aigua putrefacta que ocasiona és la pitjor carta de presentació d’una marjal com l’Albufera, i hem d’acabar immediatament amb aquesta situació”, ha conclòs el secretari d’Infraestructures i Sostenibilitat.

Comparteix

Icona de pantalla completa