Diari La Veu del País Valencià
Declarar el País Valencià territori lliure de ‘fracking’
RedactaVeu / Castelló

Marina Albiol, diputada d’EUPV, informa que el seu grup parlamentari presentarà una resolució al Debat de Política General que es produirà els dies 24 i 25 d’aquest mes, perquè des de Les Corts Valencianes es declare el País Valencià, territori lliure de fracking. “El Parlament valencià ha de posicionar-se d’una vegada per totes en contra del fracking, com s’ha fet en altres territoris com La Rioja o Cantàbria”.

Albiol afirma que és necessari un posicionament clar a Les Corts Valencianes de tots els grups polítics, “en aquest assumpte el Partit Popular no està sent coherent, el PP a Les Corts Valencianes no pot dir una cosa, mentre a la diputació de Castelló i a ajuntaments de pobles afectats, diu la contrària. Demanem al PP, a les Corts Valencianes, que diga no a la fractura hidràulica d’una vegada, obertament, sense embuts”.

La diputada recorda que el procés administratiu per a donar les llicències pertinents a l’empresa Montero Energy continua endavant, malgrat que la comissió d’experts de la Diputació de Castelló va dictaminar en contra de la utilització de la fractura hidràulica a les comarques del nord.

“En aquests moments, les posicions en contra dels projectes Arquímedes, Pitàgores i Aristòtil és pràcticament unànime a les comarques de Castelló”, afirma la representant d’esquerres, “ajuntaments, diputació, partits polítics, la plataforma antifracking, uns abans i uns altres després rebutgen aquesta iniciativa privada per la insuficiència de la documentació aportada i pels riscos evidents per a la salut de les persones i el medi ambient del nord del País Valencià”.

Albiol finalitza demanant el vot afirmatiu a aquesta resolució a Les Corts Valencianes de tots els grups parlamentaris, “el contrari seria anar en contra de la voluntat de la societat castellonenca i a favor d’interessos d’una empresa privada que només vol fer diners a costa de la salut de les persones i del territori castellonenc”.

Comparteix

Icona de pantalla completa