Diari La Veu del País Valencià
Dos regidors de l’Ajuntament del Palomar vetats per una comparsa
RedactaVeu / Palomar

Les festes del Palomar, que se celebren el tercer cap de setmana d’agost, compten amb la presència de la ‘Comparsa Palomarense’, a la qual pertanyen l’alcalde i dos regidors més, tots ells dels PSPV. Aquesta comparsa de Moros i Cristians participa en la cavalcada de la vespra, en cercaviles i l’entrada. Per a tals actes sempre contracten les bandes de música del Palomar: La Primitiva i la Nova.

La novetat d’aquest any és que per a contractar les bandes de música posaren una condició (innegociable), que els regidors de Compromís no havien de tocar en cap d’aquestes. Però es dóna la casualitat que en les dues bandes hi ha regidors de Compromís; a la Primitiva pertany com a membre Pedro Luis Gil i a la Nova col·labora habitualment Sergi Martí, ambdós membres i regidors de Compromís, que es van haver d’abstenir de tocar en cap dels actes de festes per no castigar els seus companys.

Sembla ser que les queixes venen perquè els regidors de Compromís censurats havien expressat la seua “animadversió cap a la Comparsa”, informació “incorrecta del tot, perquè l’única vegada que s’ha parlat a l’Ajuntament sobre el tema de la Comparsa va ser un dia en què en el torn de precs i preguntes el portaveu de Compromís va demanar que es controlara l’ús que fa qualsevol organització de la Sala Multiusos de l’Ajuntament, concretament es va posar l’exemple de la dita Comparsa, que en festes ocupa aquest local”, segons han assegurat fonts del grup Compromís.

Compromís “no s’ha mostrat mai en contra d’aquesta pràctica, però sí que ha denunciat l’abús que se’n fa: accedint a la primera planta on estan les oficines municipals, tapant l’escut del poble al rodabalcons que s’instal·la en aquestes dates, s’han vist (i fotografiat) un motxo per damunt d’aquest balcó i s’ha utilitzat el sistema de megafonia municipal per a “gastar-se bromes entre ells”, han explicat les mateixes fonts.

Tots aquests retrets dels regidors de Compromís responen a un “afany per dignificar la imatge pública que dóna l’edifici consistorial, sobretot en festes”. També ho fan en resposta als comentaris, crítiques i propostes que reben per una part de la gent del poble “amb l’esperança que, si no poden influir, almenys transmetre l’opinió de molts veïns i veïnes del Palomar”, continuen.

“És lamentable que uns regidors, siguen del partit que siguen, per fer ús de les seues pròpies atribucions, que una part del poble els ha donat, siguen castigats personalment, precisament per fer, simplement, allò que tenen obligació de fer. Aquesta actitud no és sols políticament incorrecta, sinó que ens recorda temps passats, concretament les actituds gens democràtiques d’aquells cacics de fa uns segles on l’amo manava i la resta a obeir o el que és el mateix, feia i desfeia al seu antull”, han lamentat des de la formació.

Naturalment, conclouen, “també s’entén que no tota la gent de la citada Comparsa comparteix eixa manera de pensar i actuar. I que no és partidària de mesclar la festa i la política, com així ha de ser”.

Comparteix

Icona de pantalla completa