Diari La Veu del País Valencià
Lloguer social a una mare amb dues menors afectada per desnonament
EFE / València

El contracte de lloguer social ha sigut negociat amb la intermediació de la Plataforma d’Afectats per les Hipoteques (PAH) a la qual la jove, de 31 anys, va acudir al juliol quan l’arrendador del seu habitatge l’havia perdut per falta de pagament i Novacaixa Galícia reclamava la seua propietat.

Segons han manifestat fonts de l’entitat financera, en el moment del llançament del propietari de l’habitatge es desconeixia que l’immoble estava en lloguer.

Des del moment en què van tenir coneixement, es va activar el protocol que té en marxa per a casos de desnonament i que arreplega la possibilitat de signar un lloguer social, i s’ha negociat la millor solució per al cas de la dona.

En el cas de Raquel Batllés, el contracte de lloguer s’ha signat per 150 euros al mes durant tres anys, renovable per un any.

Segons ha relatat Raquel Batllés, el contracte “suposa molt” per a ella, amb dues xiquetes xicotetes i cobrant 426 euros de prestació, per a tenir “una vida normal”.

Raquel Batllés ha afirmat estar molt contenta per haver aconseguit aquest lloguer, ja que està a l’atur des de fa cinc anys i cerca treball “del que siga”.

La PAH ha explicat que la jove estava en “risc d’exclusió social” i els va demanar ajuda per a no quedar en el carrer amb les seues filles i en risc de patir violència de gènere.

El procés, que ha culminat amb la signatura del lloguer social, es va iniciar al juliol, quan membres de la PAH i d’altres col·lectius es van concentrar davant el domicili de la dona i la van acompanyar al jutjat encarregat del desnonament de l’habitatge.

El jutjat va aprovar donar-li un termini de dos mesos per a negociar, que es van convertir en tres incloent agost, segons la Plataforma d’Afectats per les Hipoteques.

Comparteix

Icona de pantalla completa