Diari La Veu del País Valencià
Valenciano exigeix pujar els pressupostos per a protegir les dones maltractades
EFE / Madrid

En el seu Facebook i ressaltat amb un gran llaç morat, Valenciano ha penjat un post en el qual lamenta que la societat s’haja acostumat a aquestes morts: “Açò és el pitjor, que les dones assassinades per les seues parelles, exparelles, amants o el que siguen no apareixen en les portades dels periòdics. S’han tornat una notícia més”, escriu.

També assenyala que “segurament la mateixa cultura masclista que les assassina és la que les allunya de les portades dels informatius, de la mobilització social, de l’agenda política”.

Al seu judici, “la crisi fa que les dones es retraguen”, no vegen “perspectives” i tinguen “por”, perquè la falta d’ocupació s’uneix al fet que “hi ha una reducció enorme dels pressupostos” per a ajudes socials i centres d’atenció i denuncia que les organitzacions de dones no reben subvencions.

Per açò reclama a l’Executiu de Mariano Rajoy “el suport públic i la coordinació de les administracions” per a lluitar contra la violència de gènere i reactivar “la mobilització social” i “la denúncia”.

Comparteix

Icona de pantalla completa