Diari La Veu del País Valencià
Detinguts sis membres de l’extrema dreta per l’assalt a l’acte de la Diada a Madrid
ACN / Madrid

Entre els assistents a l’acte, a alguns dels quals també se’ls ha pres declaració per investigar els fets, hi havia diputats que també han sigut agredits. Els assaltants, a més, van destrossar mobiliari mentre cridaven “no ens enganyen, Catalunya és Espanya”.

Tot va començar quan el delegat de la Generalitat de Catalunya es disposava a pujar a la tribuna per fer el seu discurs institucional. Una quinzena de membres del grup d’extrema dreta van entrar al Centre Cultural Blanquerna i van baixar les escales cridant. 



Tan bon punt van entrar a la sala, on hi havia una cinquantena de persones (entre les quals diversos diputats d’Unió i PSC) van tirar a terra el mobiliari, inclosa la bandera catalana, i van mostrar ensenyes nazis i espanyoles.

Diversos diputats, entre els quals hi havia el membre d’UDC Josep Sánchez-Llibre, els van plantar cara, i el delegat a Madrid es va mantenir ferm en tot moment al seu lloc. Pocs segons després, van abandonar la sala amb les mateixes consignes.

Abans de l’acte ja s’havia constatat la presència a la sala de dues persones amb posat seriós que eludien les càmeres i que són les que podrien haver alertat la resta que l’acte estava a punt de començar.



Fruit dels fets, un càmera de TV3 va haver de ser hospitalitzat amb una luxació a l’espatlla. La policia ha començat a investigar els fets a partir de les gravacions i de les declaracions dels assistents i, de matinada, ha detingut inicialment quatre persones.

Comparteix

Icona de pantalla completa