Més d’una dècada exigint la retirada dels barracons

Tirado: “El curs no començarà amb normalitat fins que no es retire l'últim barracó”
11 setembre 2013 01:00h
RedactaVeu / Castelló

Des de la Confederació Gonzalo Anaya portem més d'una dècada demanant la retirada de les aules prefabricades en els centres educatius com a reivindicació de les mares i pares d'alumnes que han vist com els seus fills i filles passaven tota o part de l'escolarització estudiant en barracons.

Aquest inici de curs 2013-2014 el CEIP Benadresa de Castelló, és l'únic que per fi, estrena instal·lacions educatives després que la seua comunitat educativa portara sis anys reivindicant la retirada de les aules prefabricades. Tan sols un centre construït davant dels 742 barracons pendents de retirar als quals assisteixen milers d'alumnes de les etapes obligatòries de l'ensenyança.

Per això, la Confederació torna a destacar alguns centres en barracons de tota la geografia valenciana, molts d'aquests, amb greus problemes d'espais educatius: CEIP Manjón Cervantes d'Alacant, el CEIP Ciutat de Cremona d'Alaquàs, el CEIP Número 5 d'Aldaia, l'IES Ximen d'Urrea de l'Alcora, el CEIP Benicadim Beniarbeig; el CEIP Àngel Esteban de Benicarló; CRA Ribera Alta-Aulari de Sant Joanet de Benimuslem, CEIP Verjurat de Desemparats de Burjassot, CEIP Cardenal Tarancón de Borriana, el CEIP Rico Sapena de Castalla, CEIP Braçal d'Estivella, CEIP Severí Torres de Castelló de la Ribera, CEIP Lluís Vives de Cullera el CEIP Rosa Serrano de Paiporta, el CEIP Evarist Calataiud de Montserrat, el CEIP El Bracal de Mur, el CEIP Emili Lluch de Náquera, CEIP Número 18 d'Orihuela, CEIP José Pedrós de Piles, CEIP Vicenta Ruso de Santa Pola, CEIP Número 103 de València, IES El Cabanyal de València, el CEIP Doctor Alvarado Esquerdo i CEIP Gasparot de la Vila Joiosa o el CEIP Jaume I de Vinaròs. “Les AMPAs juntament amb la comunitat educativa exerceixen un paper fonamental per a reivindicar unes instal·lacions dignes per als seus fills i filles i participen en les enquestes i sondejos que realitzem a través de les federacions provincials”, asseguren.
 

Per a continuar exigint la construcció de més centres i l'eradicació de les aules prefabricades, la Confederació Gonzalo Anaya va assistir a la inauguració del CEIP Benadresa de Castelló invitats per l'Associació de Mares i Pares d'alumnes del centre educatiu. La presidenta juntament amb membres de l'executiva de FAPA Castelló Penyagolosa, Mª Dolores Tirado, va destacar el paper decisiu que ha mantingut l'AMPA del CEIP Benadresa durant els últims anys per a aconseguir que el centre, després de 6 anys en barracons, es construïra. “Les AMPAs recorren un llarg camí de reivindicacions per a exigir que el seu centre no quede en el calaix de l'oblit de les inversions o dels tràmits burocràtics i amb el desànim de veure els seus fills comencen un nou curs en barracons”, destaca Tirado.

Prioritat

Des de l'organització d'AMPA se sumen a les reivindicacions de les AMPAs per a exigir que la millora de les infraestructures siga una prioritat per a la Generalitat Valenciana. Al seu torn, demanen que es dissenye una planificació urgent de les intervencions a realitzar per a acabar amb les aules prefabricades i l'adequació dels centres educatius públics així com les partides pressupostàries adscrites a la creació i millora dels centres educatius.

next