Diari La Veu del País Valencià
La Veu amb la Cadena Humana a la Plaça Catalunya

Redactaveu / Barcelona.

Ni la pluja ni el mal oratge han impedit a milers de persones executar un acte històric ple de simbolisme i senyals d’identitat. De fet, fins i tot la pluja ha desaparegut moments abans que començaren els actes, fent un guiny a la celebració de la Diada.

L’acte ha començat a les 17:14 (l’any de l’entrada de les tropes espanyoles a Barcelona), amb una plaça plena de gom a gom, l’oneig incessant de les banderes de països ocupats i el repic de les campanes sonant arreu del país. En eixos moments, i embargats per l’emoció de l’acte, els crits a favor de la independència han unit els assistents demostrant que la reivindicació de hui no és un mer acte aïllat, sinó que és fruit del treball i l’acord comú d’una nació cansada del domini espanyol.

En declaracions a La Veu del País Valencià, membres de l’organització han destacat el civisme de l’acte així com la necessitat que les institucions espanyoles se n’adonen que el poble lluitarà fins al final per allò que consideren just. A més, han instat la gent a continuar amb la lluita mentre celabraven la gran acollida que ha tingut l’acte.

Definitivament, Catalunya ha demostrat que no volen formar part de l’Estat espanyol i que continuaran reclamant allò que un 11 de setembre com hui van perdre, la independència.

Comparteix

Icona de pantalla completa