ACPV desconvoca la cadena humana de Guardamar

L’entitat considera “un fet molt greu” la prohibició i treballa en el recurs de Vinaròs
10 setembre 2013 01:00h
RedactaVeu / Guardamar

Acció Cultural considera “un fet molt greu aquesta prohibició que atempta directament contra la llibertat d’expressió i reunió de la població”.

Aquesta entitat es veu forçada a desconvocar l’acte per l’amenaça d'incórrer en falta greu o molt greu dels seus promotors, així com possibles multes cap a ells i els representants. Aquestes multes se sumarien a les que l’associació ja va rebre anteriorment pels repetidors de TV3.

Acció Cultural considera que la decisió presa per la subdelegació del govern a Alacant “és arbitrària, ja que en cap cas es tallava el trànsit i era un acte simbòlic. En casos semblants sí que s'ha permés la celebració de concentracions amb caràcter d'urgència. Volem fer èmfasi que aquesta prohibició respon únicament a una persecució política per part del Govern espanyol cap a tota manifestació que done suport al dret a decidir i a l’autodeterminació dels pobles”.

“Demanem disculpes a totes aquelles persones que s'han vist afectades per aquest contratemps i havien programat assistir a l'acte. Avancem però, que Acció Cultural ja treballa per celebrar més endavant la cadena humana a Guardamar del Segura, davant la impossibilitat legal de fer-ho aquest dimarts 10 de setembre”.

En el cas de la prohibició de la cadena humana de Vinaròs, ara mateix es treballa en un recurs per poder rebre l'autorització pertinent, amb la qual cosa s'haurà d'estar pendent del que l'associació comunique des dels seus representants i portaveus a València.


 
next