Diari La Veu del País Valencià
El Consell demana ajornar el debat de la reforma de l’Estatut
EFE / RedactaVeu / València

L’ordre del dia del ple del Congrés dels Diputats de demà inclou, com a primer punt, el debat de totalitat de la reforma de la disposició addicional primera de l’Estatut d’Autonomia valencià perquè la inversió estatal al País Valencià s’equipare al pes de la seua població en el conjunt de l’Estat espanyol.



Ciscar ha demanat a Les Corts que es dirigisquen al Congrés dels Diputats per a demanar l’ajornament del punt, amb l’argument que s’està preparant una altra reforma de la norma estatutària -sobre el nombre de diputats-, i allò “raonable” seria que ambdues modificacions es debateren de manera conjunta, “per evidents raons d’estalvi de costos”.



Si s’ajorna el debat d’aquesta reforma aprovada al març de 2011 seria la tercera ocasió que ocorreria, ja que a l’abril de 2012 no es va poder debatre perquè Les Corts no havien nomenat els seus representants, ni tampoc el passat 9 d’octubre, quan Cotino va demanar un altre ajornament per coincidir amb el dia de la Comunitat.

El vicepresident del Consell recorda en el seu escrit que el Govern valencià va aprovar el passat 26 de juliol un avantprojecte de llei per a reformar dos articles de l’Estatut d’Autonomia -amb la finalitat de reduir el nombre de diputats de Les Corts Valencianes-, sobre els quals han d’emetre els seus dictàmens el Consell Jurídic Consultiu (CJC) i el Comité Econòmic Social.



Ciscar exposa que, una vegada s’emeten els dictàmens preceptius, el Consell aprovarà el projecte de llei que remetrà a Les Corts per a la seua aprovació, i després la reforma serà presentada en el Congrés dels Diputats com a proposició de llei.



Comparteix

Icona de pantalla completa