Diari La Veu del País Valencià
El País Valencià, a la cua en Sanitat
RedactaVeu / País Valencià

La diputada autonòmica d’EUPV, Marina Albiol, ha afirmat que l’informe anual de la Federació d’Associacions per la Defensa d’una Sanitat Pública (Fadsp), fet públic i que torna a situar a la sanitat valenciana per seté any a la cua de tot l’Estat, “és la prova any rere any que la gestió del PP és caòtica i que les seues actuacions privatitzadores no fan sinó empitjorar encara més si cap el panorama sanitari valencià. Des d’Esquerra Unida reclamem un canvi radical y total en les polítiques del Consell, amb mesures com acabar amb la privatització, augmentar la despesa sanitària per habitant i revertir les retallades que han tingut com a conseqüència, per exemple, el tancament dels centres de salut aquest estiu o l’eliminació d’ambulàncies nocturnes en moltes comarques del nostre país.

Per a Albiol és “incomprensible que després de tants anys sent la sanitat pitjor valorada de l’Estat, el Consell no faça absolutament res i encara agreuge més la situació. La gestió que duu a terme el PP és errònia, caòtica, converteix els pacients en clients i beneficia les empreses privades. Retalla la inversió en la sanitat pública i segueix obsessionat en privatitzar cada vegada més”, critica.

La parlamentària afirma que el Consell “no pot seguir amb aquesta dinàmica”. Per a Esquerra Unida, les causes de la degradació del sistema sanitari públic són diverses, però la primera de totes és “la voluntat no amagada pel PP d’afavorir les empreses privades, directament amb la privatització d’hospitals i àrees de salut senceres, i indirectament amb el nínxol de mercat que les clíniques privades troben en clients decebuts per l’atenció rebuda en el sistema públic, al qual li manquen recursos perquè el Consell prefereix invertir en altres coses. Per tant, per activa o per passiva la política sanitària del PP sempre acaba beneficiant el negoci privat”, recalca.

Albiol insta el conseller de Sanitat a prendre mesures immediates per a millorar el sistema sanitari públic “i abandonar definitivament el camí de la privatització i les retallades que porta com a senyal d’identitat el Partit Popular des de sempre. Amb els resultats d’aquest informe sols es veu que el govern del PP no té com a prioritat la salut del valencians, i això és molt greu”, puntualitza.

Comparteix

Icona de pantalla completa