Diari La Veu del País Valencià
El PP proposa un pacte estatal que incloga pensions i sanitat
EFE / Gandia

Arenas ha fet aquesta proposta durant la seua intervenció en el debat “La sostenibilitat del benestar a Espanya” en la segona jornada de l’Escola d’Estiu del PP, que des d’ahir i fins demà se celebra a Gandia.

“Cal fer aqueix pacte per molts anys”, ha assenyalat Arenas, que ha reconegut que existeixen “qüestions ideològiques inevitables” que cal superar per a poder estar d’acord en aquests temes. Arenas ha insistit que “urgeix des de l’esperit dels Pactes de Toledo un gran pacte nacional sociosanitari” que el seu objectiu seria, a més de mantenir la societat del benestar, garantir la igualtat de drets i obligacions de tots els espanyols.

“Els únics que podem proposar pactes som nosaltres”, ha subratllat el dirigent del PP, qui ha dit sentir-se orgullós del “esperit reformista” del Govern de Mariano Rajoy, “hui la gran garantia per a la societat del benestar”.

Les grans qüestions que envolten la societat del benestar són la ideologia, la gestió i el finançament, un assumpte aquest últim que Arenas ha considerat que cal “aclarir”.

“Les quotes de pensionistes no es poden dedicar a finançar altres serveis en el marc de l’estat del benestar. Quan parlem de participació dels ciutadans en el finançament hem sigut profundament coherents: sempre en funció de la renda individual o de la renda familiar, no de forma indiscriminada”, ha recordat el sotssecretari popular.

Per a Arenas, els “enemics” de la societat del benestar són “els qui balafien, els qui defrauden i els antireformistes”. “Els qui es neguen a qualsevol reforma és la millor forma d’acabar amb la societat del benestar”, ha afegit.

Comparteix

Icona de pantalla completa