Diari La Veu del País Valencià
2013, Any Internacional de la Paella
Amb motiu de la celebració de ‘2013 Any Internacional de la Paella’, els restaurants de l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria del Palmar van cuinar dimarts paelles valencianes a llenya i arròs del senyoret, amb l’objectiu de divulgar les receptes originals i sumar-se al projecte ‘Wikipaella’, una iniciativa sorgida de forma espontània a les xarxes socials per a protegir i divulgar el bé més preuat del patrimoni gastronòmic del País Valencià, la paella. A l’acte van estar també presents els creadors d’aquest moviment (Comunitat de la Paella, Paco a la Naranja).

Per la rellevància que té aquest plat per al municipi de Sueca, que des de fa 53 anys celebra el seu Concurs Internacional de Paella Valenciana, van ser també invitats a aquest homenatge l’alcalde de Sueca, Salvador Campillo, i el coordinador del Certamen, Jesús Melero.

L’acte es va realitzar a iniciativa de l’Associació d’Hostaleria, i amb la col·laboració de la Diputació Provincial de València, el Patronat Provincial de Turisme i l’alcaldia del Palmar. El projecte ‘2013 Any Internacional de la Paella’ va nàixer a principis d’aquest any amb l’objectiu de defendre i divulgar el coneixement de la paella, tant a València com arreu del el món, utilitzant la comunicació i les ferramentes ‘online’ a través de les xarxes socials.

Comparteix

Icona de pantalla completa