Diari La Veu del País Valencià
PPCV: ¡Qué vienen los catalanes!
RedactaVeu / València

“No podem tolerar que cap aventura independentista tracte d’involucrar la nostra regió, perquè els valencians som i ens sentim tan valencians com espanyols”, ha assenyalat Bellver.

A més, el portaveu popular ha assegurat que “la llibertat d’expressió que alguns al·leguen per a justificar aquesta ingerència inconstitucional i antivalenciana no pot estar per sobre dels nostres drets com a valencians i com a espanyols”.

Bellver ha explicat que la Proposició No de Llei (PNL) proposarà, a més, que tots els grups polítics rebutgen, com fa el PP, “qualsevol exhibició i exaltació de símbols i referències geogràfiques i lingüístiques que suposen un afront als senyals d’identitat valencians i al nostre Estatut”.

“Els organitzadors d’aquesta ‘cadena humana’ han explicat clarament el propòsit d’aquest acte, que no és altre que mostrar el seu suport al projecte independentista que promouen alguns partits polítics a Catalunya, un projecte que rebutgem frontalment perquè creiem en la unitat d’Espanya i en l’Estat de les Autonomies, tal com arreplega la Constitució. Però a més, l’extensió d’aquesta marxa sobre sòl valencià pretén, sens dubte, intentar vincular o relacionar la nostra Comunitat amb eixes ínfules independentistes”, ha assegurat Bellver.

El portaveu popular ha criticat durament “l’adhesió sense complexos dels grups polítics minoritaris als objectius d’aquesta marxa independentista, que justifiquen sense rubor, que donen curs a la seua radicalitat i la seua falta de respecte a les lleis i al sistema”.

Però també ha denunciat la “tebiesa” del PSPV davant un acte “clarament inconstitucional, antiespanyol, antivalencià i provocador”. “No haurien de seguir nadant entre dues aigües, perquè s’ofegaran. Però el que més em preocupa és que el principal partit de l’oposició no siga capaç de defensar, alt i clar, la Constitució i l’Estatut, posant en perill l’estabilitat del sistema”.

Comparteix

Icona de pantalla completa