Ahir, dia de la Candelària, el poble de​​​​​​ Manuel va celebrar el tradicional Porrat (o “Fireta”, com també és anomenat pels veïns). Enguany, com tots els anys, molta gent entre veïns i visitants, ha disfrutat i gaudit d’aquesta festa que té un abast que va més enllà de l’àmbit local estricte.

De fer es tracta d’una celebració popular, antiga i molt arrelada en tots pobles regats per la sèquia Comuna de l’Ènova, ja que el 2 de febrer de cada any, des de temps immemorial, és el dia que es solta l’aigua de la Comuna, tallada des del dia de Sant Antoni per a netejar-la o “escurar-la”. Un acte important que congrega als sequiers de totes les localitats, i que segurament és el motiu de la celebració del tradicional Porrat.

D’ahí que hi haja una dita popular als pobles de la zona que faça referència a l’antiguitat d’aquesta festa: “Ser més vell que el Porrat de Manuel”.

De fet, la Fireta congrega no només al veïnat de Manuel -on és festa local-, sino també al de l’Ènova, Rafelguaraf, Senyera, San Joanet, Castelló de la Ribera i la Pobla Llarga, els pobles de la Sèquia Comuna.

Una fireta efímera -ja que encara que la fira d’atraccions estan més temps, les parades només estan un dia- però intensa. I sobre tot una celebració molt entranyable i estimada.

Una tradició singular i viva.

Enguany com tots els anys, molta gent entre veïns i visitants, ha gaudit d’aquest porrat​​​​​​

Comparteix

Icona de pantalla completa