Celebració del Dia de l'Arbre a Manuel

22 gener 2016 01:00h
El poble de Manuel es suma enguany a la celebració del Dia de l'Arbre, amb una sèrie d'activitats organitzades per la Regidoria de Medi Ambient junt a diferents col·lectius de la localitat.

La primera activitat consistirà en un Taller de Reforestació amb Llavor de Carrasca al Paratge Natural de les Salines, impartit per Jesús Gómez Calatayud de la colla "Jo Reforeste" de Vallada. El taller tindrà una vessant didàctica i una pràctica, de manera que s'intercalaran les explicacions amb la plantació de 4 kg de llavor de carrasca.

Durant el taller es parlarà de: perquè plantar carrasques, com es comporta una llavor i com naix una carrasca, què pot passar amb la nostra plantació i com es defensarà del clima, quan i com replegar la llavor, com tractar-la per a que no es cuque, com pregerminar-la, quan, com i on sembrar-la, etc ...

Les altres activitats previstes seran: una plantació d'arbrets per part dels xiquets i xiquetes del CEIP Pintor Estruch, i un altra plantació per al diumenge 31 de gener (Dia de l'Arbre) amb la col·laboració de col·lectius del poble.

Amb tota aquestes activitats des de l'Ajuntament es pretén d'una banda incrementar la massa forestal d'espècies autòctones i d'un altra sensibilitzar a la població sobre el valor dels arbres i els boscos tant per al planeta com per a nosaltres (el perquè s'ha pensar globalment i actuar localment) i concretament incidir en la importància de les espècies autòctones, del perill de les espècies invasores, per a  l'equilibri dels ecosistemes.

Totes les activitats estan obertes a la participació de tot el món.

next