Diari La Veu del País Valencià
Reyval renuncia construir una incineradora a l’Alcora
RedactaVeu / l’Alcora

Marina Albiol, diputada d’EUPV, considera que l’anunci de Reyval de renuncia a la construcció d’una incineradora a l’Alcora, és tremendament ambigu. “Ens agradaria escoltar que definitivament no es construirà una incineradora a l’Alcora, les declaracions de l’empresa deixen ben clar que solament renuncien a curt termini, però que en un futur poden tornar a intentar-ho”.

La diputada recorda que el Consell encara té previst construir diverses incineradores a les comarques del nord, com és recull en el Pla Integral de Residus de la Comunitat Valenciana (PIRCV). “L’espasa de Damocles de la incineració encara es troba sobre els nostres caps, el Consell no ha renunciat a la incineració com a tècnica de tractament de residus, i l’empresa, encara que ha reculat davant la pressió mediàtica i ciutadana, no pareix que haja renunciat del tot, simplement sembla una treva per a rearmar-se i tornar a la càrrega”.

La representant d’esquerres considera que sense la lluita de la Plataforma ‘No a la Contaminació’ i de la ciutadania castellonenca en el seu conjunt contra la incineració, l’empresa Reyval mai hauria donat per iniciativa pròpia aquest pas, “però pareix que l’empresa culpa a una mala comunicació o un fluix màrqueting de la seua part, el que s’haja generat una oposició entre la gent a la seua iniciativa, tot indica que dintre d’un temps tornarem a escoltar les bondats de la incineració en un intent de convéncer la ciutadania i poder construir la incineradora”.

Albiol es posiciona clarament, “des de la meua organització ho tenim molt clar, solament acceptarem un no rotund i definitiu per part del Consell a la tècnica de valorització energètica, no hi ha mitges tintes quan estem parlant de la salut de les persones i de la conservació del medi ambient”.

La parlamentària sospita que darrere de les declaracions de Reyval pot estar la recent autorització de Sanitat a aquesta empresa per tractar els residus sanitaris dels hospitals valencians. “Pot tractar-se d’una cortina de fum per ocultar aquesta autorització darrere d’una negativa temporal a construir la incineradora que podria enlluernar a molts”.

Comparteix

Icona de pantalla completa