Diari La Veu del País Valencià
Alberic forma els seus treballadors amb desfibril·ladors
Al voltant de vint treballadors de l’Ajuntament d’Alberic (entre els quals es trobaven bona part dels integrants de la Policia Local) i veïns vinculats a les associacions esportives es van formar recentment en la utilització de desfibril·ladors que el consistori ha decidit establir per diversos punts de la localitat i en els vehicles de la policia, amb l’objectiu de combatre les morts sobtades per parades cardíaques.

Per a això es van desplaçar fins a la casa consistorial d’Alberic diversos tècnics professionals en la ressucitació cardiopulmonar bàsica i la desfibril·lació externa automàtica i van instruir durant diverses hores els treballadors del consistori per dotar-los d’unes nocions bàsiques sobre uns mecanismes de reanimació senzills en la seva utilització però que es posen en pràctica en moments crítics en els quals és necessari mantenir la calma.

L’objectiu de la localitat és convertir Alberic en una ciutat CardioProtegida. Les parades cardíaques o morts sobtades són la principal causa de mort a Europa ja que afecten a entre 400.000 i 750.000 persones tots els anys, segons les estimacions realitzades per diferents estudis. La intenció és establir aparells de xoc elèctric en alguna de les instal·lacions esportives més concorregudes, així com en els vehicles de la Policia Local, que ràpidament són els primers que es desplacen a una situació d’emergència. Els sistemes de desfibril·lació que es comercialitzen en l’actualitat no requereixen de coneixements previs però l’Ajuntament d’Alberic ha format els seus agents policials per aconseguir la major efectivitat en els casos d’urgència. La formació dels agents de la Policia Local va durar hores i va comptar amb una part teòrica i una altra pràctica, amb situacions especials de risc mèdic, ús del desfibril·lador semiautomàtic i pràctiques de respiració cardiopulmonar bàsiques.

El sistema de desfibril·lació que instal·la el consistori d’Alberic compta amb mecanisme Real CPR Help que informa de la profunditat i freqüència de compressió toràcica i garanteix la realització de compressions toràciques de qualitat. “La formació dels treballadors no era necessària però sí aconsellable perquè en aquests moments de risc és necessària la màxima de les certeses i comptar amb una persona que té la tranquil·litat necessària perquè sap el que fa pot ser molt important. Hem invertit per salvar vides i això mai està de més”, argumenta l’edil de Sanitat, Mabel Aleixandre. L’equip de govern té intenció d’ampliar el nombre de dispositius en el futur, aconseguint que els emplaçaments de major activitat i afluència de públic comptin amb desfibril·ladors per a la seva ràpida aplicació. Ara es realitza una inversió que s’ampliarà en el futur amb noves partides pressupostàries fins a aconseguir una completa cobertura de protecció en tots els emplaçaments amb afluència multitudinària de la localitat.
AJUNTAMENT D’ALBERIC

Comparteix

Icona de pantalla completa