Diari La Veu del País Valencià
L’Ajuntament de les Alqueries inicia una consulta a la ciutadania
L’Ajuntament de les Alqueries inicia una consulta a la ciutadania per decidir sobre la rehabilitació de la font de la plaça Major

El consistori planteja dues opcions per als treballs a desenvolupar en aquesta zona cèntrica

L’Ajuntament de les Alqueries ha decidit dur a terme una consulta amb la ciutadania per decidir sobre els treballs que es desenvoluparan en la rehabilitació de la font de la plaça Major. Així, el consistori proposa dues opcions: restaurar la font tal com es troba en aquests moments i posar-la en funcionament o ampliar la zona de jocs existent i deixar la font com a ornamental completant-la amb vegetació. A més, els veïns podran fer una breu explicació d’altres possibles propostes que el govern local estudiarà i desenvoluparà en la mesura de les possibilitats logístiques i econòmiques.

Des de l’Ajuntament de les Alqueries anuncien que en aquesta campanya podran participar totes aquelles persones que estiguen censades en el municipi i que siguen majors de 16 anys. Per oferir la seua opinió, les ciutadanes i ciutadans podran emplenar un formulari, que es repartirà amb el butlletí municipal, es podrà descarregar de la web i es trobarà físicament en les dependències municipals i lliurar-lo en el registre de la localitat, identificant-se amb el DNI. La recollida d’opinions es tancarà el 31 de gener i quan es duga a terme el recompte l’Ajuntament donarà a conèixer els resultats i s’iniciaran els tràmits per a efectuar la rehabilitació de l’entorn d’aquest cèntric lloc alquerier.

El regidor d’Urbanisme, Pedro Aldama, ha explicat que “aquesta és una obra rellevant per a la localitat. Per açò, des d’aquest equip de govern, volem que siga la gent la que puga decidir sobre alguna cosa que incumbeix a tota la ciutadania. És una aposta per la participació ciutadana real i efectiva, perquè creiem en aquest tipus d’iniciatives que ajuden a implicar la gent en les decisions del seu dia a dia. No descartem que en un futur aquestes consultes sobre aquest tipus de decisions es repetisca en altres àmbits, que no siguen solament obres”. A més, conclou que “pensem que qualsevol opció de les dues que oferim podria ser vàlida, però hem volgut que la gent també puga anar més enllà i pensar en altres alternatives que s’ajusten a les possibilitats de l’entorn i a la disposició econòmica del consistori”.

A més, des de l’Ajuntament de les Alqueries informen que, malauradament i degut a les previsions meteorològiques i l’alerta del Centre de Coordinació d’Emergències, la programació de Nadal ha sofert canvis.

Demà dissabte 17 queden suspeses totes les activitats excepte la inauguració del betlem de l’Ajuntament que, si plou, se celebrarà dintre del consistori.
Per al diumenge 18, s’ajorna la representació del betlem vivent i la Fira de la Discapacitat fins el proper 26 de desembre. Per la seua part, la recepció de les cartes per als emisaris dels Reis d’Orient se celebrarà dintre del edifici de l’ajuntament si l’oratge no permet fer-ho a la plaça.
Lamentem aquestos canvis, esperem que no hi haja més problemes i que tot el món puga participar igualment.

Bon cap de setmana!

Comparteix

Icona de pantalla completa