Diari La Veu del País Valencià
L’Ajuntament de les Alqueries aprova un pressupost de 3,3 milions d’euros
L’Ajuntament de les Alqueries aprova un pressupost de 3,3 milions d’euros que manté els serveis malgrat la baixada de l’IBI

L’equip de govern trau avant uns comptes per mantenir la qualitat de vida de la ciutadania i que segueixen apostant per les ajudes socials

L’Ajuntament de les Alqueries ha aprovat un pressupost municipal de 3.297.876,90 euros que manté els serveis municipals per seguir oferint la qualitat de vida existent en el municipi, malgrat que hi ha hagut una rebaixa en els impostos que paguen les veïnes i veïns. En el ple celebrat divendres a la vesprada es van reafirmar uns comptes que ha treballat l’equip de govern i que continuen amb la inversió en serveis socials per oferir també serveis que no són competència exclusiva del consistori.

L’alcaldessa de les Alqueries, Esther Lara, assegura que “tenim com a objectiu garantir el benestar dels ciutadans, promoure l’activitat econòmica i lluitar per crear més ocupació, millorant els serveis essencials i mantenint tots aquells que, encara que no són de responsabilitat única municipal, s’estan prestant igualment. Tot açò és possible malgrat que se segueixen reduint els impostos i es mantenen les ajudes socials, que ja vam incrementar el passat any. Lluitem per ser una administració ben gestionada i solvent, reduïm el deute i ens regim per l’equilibri pressupostari”.

Cal recordar que les Alqueries ha baixat el tipus impositiu de l’IBI d’1,14 a 1,12% que li suposarà a la ciutadania un estalvi de 30.000 euros i que, si es compleixen les previsions, en el 2018 seguirà baixant-se en dos punts perquè els veïns cada vegada suporten menys pressió fiscal, però seguisquen gaudint dels serveis de qualitat que ofereix el municipi.

“A més, mantenim la inversió en foment d’ocupació i en educació. Al costat d’aquestes mesures, continuem amb les polítiques de subvencions a les associacions i col·lectius més desfavorits, cosa que demostra l’alt nivell de compromís d’aquest equip de govern amb les persones necessitades d’especial protecció. Tot açò amb la màxima transparència, garantint un equilibri en els comptes i marcat per l’austeritat en la despesa”, explica l’alcaldessa.

Així mateix, des de l’equip de govern remarquen que el consistori està assumint competències que no són exclusives dels Ajuntaments. Entre moltes altres coses, les Alqueries sufraga “un programa de foment de l’ocupació que cada any contracta persones del municipi que estan en l’atur o amb problemes econòmics i que per al pròxim any 2017 hem dotat amb prop de 100.000 euros. Sabem que no és una responsabilitat de l’administració que dirigim, però és un compromís al qual no volem faltar amb les veïnes i veïns del nostre municipi”, conclou Lara.

Rsultats de la votació al plenari de pressupostos:

PSOE: sí
PP: no
Compromís: sí
Ciudadanos: no

Comparteix

Icona de pantalla completa