Diari La Veu del País Valencià
Gata inicia la campanya ‘Si et passes, t’ho perds’
L’Ajuntament de Gata de Gorgos engega, amb la col·laboració de l’ONG Controla Club, una campanya de sensibilització sobre els consums abusius d’alcohol que es produeixen durant les festes nadalenques per part dels més joves

Des del departament de Serveis Socials, amb la col·laboració Controla Club, es duran a terme, sota l’eslògan “SI ET PASSES, T’HO PERDS”, unes accions informatives i de sensibilització sobre consum recreatiu d’alcohol i altres drogues durant les festes nadalenques dirigides als alumnes de 3r i 4t. en l’IES Matemàtic Vicent Caselles Costa dimecres 7 de desembre.

Les celebracions festives i les reunions socials organitzades amb motiu del Nadal són les més importants i multitudinàries de quantes se celebren al llarg de l’any. Aproximadament un milió i mitjà de valencians realitzen entre 3 i 5 sortides nocturnes des del dijous 15 de desembre, amb motiu dels sopars d’empresa i reunions, fins a la nit de reis del proper 5 de gener, sent la Nit de cap d’any el punt més alt d’aquestes celebracions. 1 de cada 10 adolescents s’iniciarà en el consum d’alcohol durant les festes nadalenques.

En relació a la problemàtica de les drogodependències, durant el nadal el consum d’alcohol s’incrementarà en més d’un 30% i 1 de cada 10 adolescents (el 10,8% exactament) s’iniciarà en el consum d’alcohol durant les festes nadalenques.

L’objectiu principal d’aquesta campanya és, d’una banda, augmentar en els joves de Gata de Gorgos la percepció del perill produït pel consum primerenc d’alcohol i altres drogues, oferint patrons de conducta davant les possibles problemàtiques produïdes per aquests consums i incrementant el desig de mantenir uns hàbits de conducta saludables, i, d’altra banda, generar sentiments cívics de cara a minimitzar els problemes ocasionats pel desenvolupament de l’oci nocturn juvenil, sobretot pel que fa a la seguretat vial, les conductes sexuals de risc i les molèsties veïnals.

Mediadors socials de l’ONG Controla Club, experts en drogodependències i joventut, duran a terme aquestes xerrades, on es posa especial atenció en l’adquisició de competències per part dels joves amb les quals generar unes conductes responsables en l’oci recreatiu juvenil.

AJUNTAMENT DE GATA DE GORGOS

Comparteix

Icona de pantalla completa