Diari La Veu del País Valencià
Alberic ensenya a reciclar des del col·legi
Els centres escolars d’Alberic viuran aquesta setmana una especial jornada amb la mirada posada en el medi ambient. Una campanya de sensibilització, organitzada per l’Ajuntament d’Alberic a través de la Regidoria de Serveis Múltiples que dirigeix Xaro Lázaro, recorrerà tots els centres educatius amb l’objectiu de conscienciar als estudiants de la importància del reciclatge i els diferents mecanismes disponibles per aconseguir que es puguen reutilitzar productes utilitzats. Exactament divendres 11, a partir de les 9 hores, un ecoparc mòbil els permetrà conèixer tots els secrets del reciclatge i la importància de dur-ho a terme per a les futures generacions.

L’ecoparc mòbil és un vehicle que serveix com a punt de dipòsit de residus domiciliaris per als municipis que pertanyen al Consorci Ribera i Valldigna que no tenen un ecoparc fixe.

Cada dia visita dos municipis segons un calendari programat, amb una freqüència de pas per municipi de 15-20 dies. Aquest vehicle compleix sobretot dues funcions importants com són les de facilitar un punt d’abocament de residus als veïns que no tenen ecoparc en la seva població i no es puguen desplaçar als ecoparcs de les poblacions més properes de la xarxa del Consorci i és a més un mitjà de comunicació per sensibilitzar a la ciutadania de la importància del reciclatge.

En aquest últim punt és on està basada la campanya de comunicació, aquest any, com a experiència pilot, es van programar al calendari diverses jornades de sensibilització, destinades sobretot a centres escolars amb els objectius de conscienciar de la importància del reciclatge de residus; explicar la manera de reciclar i bones pràctiques ambientals; informar dels problemes que es deriven d’un mal reciclat (contaminacions, abocadors incontrolats etc.); donar a conèixer les alternatives de les quals disposen tots els veïns del Consorci Ribera i Valldigna per reciclar, com són els ecoparcs fixos i l’ecoparc mòbil; conèixer els diferents tipus de residus i els riscos de no reciclar-los correctament; i conèixer els diferents usos dels residus després del reciclat.

En la visita, l’educador explica tot el procediment als alumnes i poden veure per dins l’ecoparc mòbil així com els diferents residus que pot recollir.

AJUNTAMENT D’ALBERIC

Comparteix

Icona de pantalla completa