Diari La Veu del País Valencià
Cabanes ingressarà en 2017 un 20% menys d’IBI
L’ajuntament de Cabanes prepara una important rebaixa de la recaptació de l’Impost de Béns Immobles Urbans per a l’exercici 2017, on de 1.602.128,55 € de 2015 i 2016 (per tindre pressupost prorrogat), es passarà a 1.281.224 euros en 2017, 320.904 euros menys. Per tant, el municipi passarà a tindre un pressupost de 3.238.377 euros en 2015 i 2016 a 2.770.000 euros, en 2017, un baixada considerable.

Tal i com ha explicat l’alcaldessa de Cabanes i regidora d’Hisenda, Virginia Martí, el principal motiu d’aquesta rebaixa són les sentències que anul·len del PAI Marina d’Or Golf, que farà que els milers de metres quadrats afectats deixen de tributar com urbà per a l’ajuntament de Cabanes ( en total 1200 finques en total) .

Els dos grups de l’equip de govern venien manifestant des de fa any la necessitat d’acabar amb una pressió impositiva injusta per als veïns, on es feia pagar com urbà per un sòl d’explotació purament agrícola i en molts casos improductiva.
Ara, amb aquesta normalització, la resta de l’IBI torna al gravamen de 2015, i suposarà per als veïns un important estalvi.

No obstant, aquesta rebaixa dràstica impositiva comportarà necessàriament un retallada de les despeses per part de l’ajuntament “ anem a fer un exercici de responsabilitat i continuar amb el camí de racionalització de la despesa tal i com hem vingut fent; abans es gastava alegrement els diners públics, sense demanar mai pressupostos ni buscar la millor oferta en cap contractació. Anem a ser transparent i explicar no sols a la gent en què ens gastem els diners, sinó també en què estalviem respecte als exercicis anteriors, perquè puguen vore què es fa en els seus diners”

Enguany a pesar de la important retallada, es pretén també començar amb l’aplicació dels pressupostos participatius, on es demanarà parèixer als veïns i associacions en quines actuacions destinar les inversions locals.

AJUNTAMENT DE CABANES

Comparteix

Icona de pantalla completa