Diari La Veu del País Valencià
XI Mostra de bonsais a Cabanes
Dies 25,26 i 26 de novembre de 2016 Espai de dalt l’ambulatori (carreró del carrer Ramon i Cajal).
XI MOSTRA DE BONSAIS A CABANES Bonsai: Art i tècnica. La paraula bonsai, encara que japonesa, avui en dia és universal. La denominació bonsai està composta de dues paraules, “bon” que significa safata, i ”sai” que vol dir planta. Aquesta és la traducció literal, però bonsai a més a més implica l’element artístic que distingeix al bonsai d’un arbre plantat en un test. El bonsai és un art d’abast infinit, la meta és, la recreació idealitzada de la natura. El bonsai reuneix totes les característiques que defineixen l’art: la plasticitat, estètica, creació i fantasia o il·lusió, però afegeix una més; la vida.

El bonsai és la representació artística de la natura. Un bonsai és una obra inacabada, canvia amb les estacions, creix amb el pas dels anys i envelleix amb el temps; la característica única de l’art del bonsai és l’element temps. El disseny del bonsai s’altera de manera natural amb les estacions i es troba en un estat de desenvolupament continu, és un art viu. Hi ha una consciència clara de tindre metes comunes que uneixen als conreadors de bonsai de tot el món i els anima a crear “ comunitats” d’entusiastes del bonsai en moltes regions i països, ací “l’associació Bonsai de Castello”

El bonsai és un ésser viu i com a tal deus cuidar-lo i respectar-lo. No recuperes arbres de la natura sense els corresponents coneixements. No realitzes extraccions que no sobrevisquen a elles. La recuperació d’un arbre de la natura, no és simplement el fet d’arrancar un arbre i plantar-lo en un recipient, se necessiten coneixements tècnics i apropiats. Amb uns coneixements i un poc de tècnica, el bonsai te permetrà crear les teues pròpies obres d’art, el bonsai no és un misteri es qüestió de coneixement pràctica i temps, molt de temps.

El bonsai no es mor, el matem. Si tens dubtes sobre el teu bonsai, no dubtes en demanar informació a aquesta associació. ASSOCIACIÓ BONSAI CASTELLÓ, on t’informes de tot el que necessites. ASSOCIACIÓ BONSAI CASTELLÓ Lloc d’activitats: Mestre Giner, 15 baix, dreta, els dimecres a partir de les 20 hores.

ASSOCIACIÓ BONSAI CASTELLÓ Som una associació sense ànim de lucre i la nostra il·lusió és informar i donar a conèixer l’art del bonsai. Es va crear el 25 de maig de 1992, i estem associats a la AEB (Asociación Española de Bonsai) Disposem d’una seu de reunions en el carrer Maestro Giner 15, on realitzem les nostres activitats basades en l’ensenyança del conreu del bonsai, cursets, demostracions, pràctiques, xerrades, exposicions..etc. Si estàs interessat, passat per la seu social, on estem a la teua disposició. Mentre, rep una salutació i gaudeix la XI Mostra del Bonsai de Cabanes.

AJUNTAMENT DE CABANES

Comparteix

Icona de pantalla completa