Diari La Veu del País Valencià
El BIWM ampliarà la zona dedicada als vins de la IGP de Castelló
El BIWM ampliarà la zona dedicada als vins de la IGP de Castelló per a dotar-los d’un major protagonisme

Els cellers compartiran espai amb les Food Trucks dins d’un recinte que es convertirà en l’epicentre de les activitats musicals del cap de setmana

La Festa de la Verema tindrà lloc els dies 28, 29 i 30 d’octubre a la localitat de la Plana Alta

El Benlloch International Wine Meeting comptarà en la present edició amb un nou espai per a donar cabuda als vins de la Indicació Geogràfica Protegida de Castelló (IGP). L’organització incorporarà un ampli casal del vi amb forma circular que s’inclourà dins del anomenat ‘Recinte del Vi i Food Trucks’, i que s’instal·larà a la plaça Sant Antoni durant la celebració de la Festa de la Verema, el cap de setmana del 28 al 30 d’octubre.

L’objectiu d’aquesta iniciativa és dotar als vins de les comarques de Castelló d’un major protagonisme en aquest esdeveniment internacional que enguany té com a convidats els vins romanesos de la regió de Moldavia. L’organització espera una bona resposta per part dels cellers de les comarques castellonenques que podran vendre el seu vi des d’aquest aparador. Els vins compartiran espai amb les Food Truck dins del recinte que es convertirà durant el cap de setmana en l’epicentre de les activitats previstes per al públic no especialitzat i que enguany ha duplicat l’espai respecte a l’any passat.

Uns dels propòsits de l’Ajuntament de Benlloch és que en aquest espai es puguen maridar les propostes culinàries de les ‘caravanes gourmet’, que oferiran tant receptes amb carn, peix, menjar vegetarià, pizzes o hamburgueses, amb els diferents tipus de vins. Al mateix recinte, el dissabte a la nit hi haurà un sopar maridatge i el diumenge un dinar de pa i porta on les primeres 200 persones que reserven podran optar per dos euros a un plat de sopa Ramen japonesa, elaborada pel matí per cuiners japonesos. Durant tot el cap de setmana les activitats no s’aturaran en aquesta zona, que acollirà el Festival Comarca Viniterrània de música de festa i també el tast popular de vi del diumenge al migdia, que animaran la presència dels visitants.

La programació musical portarà a Benlloch bandes com Fanfare Shukar, de Romania, i Tromcaba Macanusca, La Xaranga Mecànica, Truc i Miquel-Japan Xirimita i Ramen, de València, que ompliran de música de festa el Recinte del Vi i de Food Trucks. Amb l’objectiu que tota la família puga disfrutar de les activitats programades per al cap de setmana, l’Ajuntament ha previst una zona infantil amb monitors, on també els més menuts tindran el seu espai, anomenat ‘La tasqueta menudeta’. A més, el dissabte a les 12 està programada l’actuació de Trobadorets.

Tota aquesta programació complementa la dirigida exclusivament als professionals i experts del sector vitivinícola, i que inclou dos conferències, una taula rodona i el tast de vins de Moldavia.

AJUNTAMENT DE BENLLOCH

Comparteix

Icona de pantalla completa