Diari La Veu del País Valencià
El pregó de festes de les Alqueries s’interpretarà en llengua de signes
El pregó de festes de les Alqueries s’interpretarà per primera vegada en llengua de signes

L’Ajuntament arreplega una iniciativa particular per a fer aquest acte festiu més inclusiu

El pregó de festes de la Verge del Niño Perdido, que duran a terme demà divendres 30 de setembre la reina i dames de la localitat, des de la balconada de l’ajuntament de les Alqueries comptarà enguany, per primera vegada, amb una interpretació en llengua de signes. D’aquesta manera, segons ha assegurat la regidora de festes, Lorena Maure, “pretenem fer aquest acte més inclusiu i fer una crida d’atenció sobre aquest tema. És un gest que ens acosta a les persones sordes i ens ajuda al fet que les festes arriben a més gent”.

L’encarregat de realitzar la interpretació serà Adrián Falla, que va ser qui va portar la proposta al consistori alquerier i, com comenta Maure “la vam rebre de molt bon gust i la vam acceptar immediatament perquè ens sembla important fer partícip a tothom de les festes del seu poble. És un xicotet gest que no costa gens i que pot significar molt per a les persones sordes”.

Per la seua banda Falla indica que “pense que no s’ha fet en cap municipi més de la província, però esperem que les Alqueries òbriga un camí i que més Ajuntaments o entitats ho imiten perquè a poc a poc es vaja normalitzant per a fomentar aquesta inclusió per la qual es lluita”.

Comparteix

Icona de pantalla completa