Diari La Veu del País Valencià
El PSPV no està i a favor de la recentralització, ni a favor de l’independentisme
EFE / València

Ximo Puig s’ha pronunciat així en roda de premsa preguntat per la cadena humana independentista que el pròxim 11 de setembre té previst unir diverses poblacions de Catalunya i enllaçar amb el País Valencià des de les Terres de l’Ebre a través de Vinaròs.

El dirigent socialista ha afirmat que desconeix el que es farà a Vinaròs, però si hi ha persones al País Valencià que comparteixen la iniciativa, ell les respecta, encara que no és la seua opinió.

Segons ha dit, els socialistes valencians no estan “ni a favor de la recentralització, ni a favor de l’independentisme”, i ha destacat que el PSPV està a favor d’una reforma federal de l’Estat.

“Nosaltres no volem confrontació, volem unitat”, ha defensat Puig, qui ha afegit que els valencians tenen interessos comuns en tot l’arc Mediterrani i no els interessa “en absolut, la política de confrontació que el Consell de la Generalitat vol provocar”.

“Em sembla molt frustrant que els mals Governs sempre necessiten un Gibraltar” i la “confrontació”, ha indicat Puig, qui ha instat a cercar Govern “amb capacitat de dialogar” amb les comunitats veïnes, perquè la situació de confrontació actual “no portarà res bo ni a la Comunitat” ni als catalans.

“És un espai que cal superar” a través del federalisme, de manera que cada comunitat autònoma puga treballar per les seues singularitats, però tenint un espai comú, en el qual hi haja igualtat, ha sostingut Puig.

Puig ha considerat que una ruptura entre Catalunya i la resta de l’Estat espanyol seria dolenta per a l’Estat, “però sobretot per a Catalunya”, per la qual cosa estan en contra de la posició dels nacionalistes catalans i de la independència de Catalunya.

Al seu judici, en aquests moments hi ha “dos sectors que es retroalimenten: la recentralització de la dreta espanyola i l’independentisme català”, i tots dos “viuen feliços en la confrontació”.

Comparteix

Icona de pantalla completa