Diari La Veu del País Valencià
La política de beques de Wert és totalment classista i no garanteix la igualtat d’oportunitats

RedactaVeu / València

El nou decret d’ajudes a l’estudi que estableix com a nota màxima un 5,5 per a obtenir la matrícula universitària gratuïta i un 6,5 per a poder rebre una ajuda directa, “sols estimula als estudiants amb capacitats i deixa de costat a aquells que necessiten més atenció educativa. Qualsevol alumne que puga tenir en un moment determinat problemes amb l’estudi, per exemple per causes familiars, està abocat al fracàs sense més opció”, segons la presidenta de FAPA-València, Eva Grimaltos.

“Es intolerable que la política educativa tant del govern central com autonòmic establisca politiques segregadores, com ara la de beques que generen desigualtats o també la de subvencionar centres concertats que separen a l’alumnat per sexes. Eixa no es la política d’igualtat d’oportunitats que estableix la legislació actual i menys el dret a una educació pública i de qualitat que la Constitució promulga”, recalca la presidenta.

“Rebutgem l’actitud deplorable del ministre Wert que tot i saber que no ha comptat amb la comunitat educativa encara es vanagloria dient que està davant d’un decret de beques consensuat. A més afirma incrementar les ajudes en 1.200 milions d’euros quan sabem que al pressupost general en educació es va aplicar una retallada de 200 milions en ajudes a l’estudi”, conclou.

Comparteix

Icona de pantalla completa