Diari La Veu del País Valencià
Consum aposta per les energies renovables, que ja suposen el 67% del seu consum
RedactaVeu / València

La Cooperativa està treballant al costat dels seus proveïdors per a reduir la quantitat de cartó i de residus, a través de caixes reutilitzables com a embalatges de mercaderia, entre altres.

Consum ha treballat també durant 2012 per a estendre la seua línia de supermercats ecoeficients, que supera ja els 280 centres, la qual cosa representa el 63% del total de xarxa pròpia i permet un estalvi del 25% en el consum elèctric d’un centre, respecte un altre de convencional.

Aquestes dades són fruit de l’aplicació d’un Pla d’Estalvi i Eficiència Energètica intern, que el seu objectiu és reduir l’impacte ambiental de la cooperativa.

Durant l’any passat, Consum ha realitzat inversions ambientals per valor de 3,7 milions d’euros, la qual cosa ha contribuït a millorar la petjada de carboni de la cooperativa en un 29% respecte a l’any anterior, la qual cosa suposa un avanç important en la reducció de l’impacte ambiental.

La Memòria de Sostenibilitat 2012 de Consum ha sigut certificada, per quart any consecutiu, amb el nivell A+, que suposa la categoria més alta que pot obtenir un informe dins del Global Reporting Initiative (GRI).

Aquesta certificació, obtinguda mitjançant auditoria externa, valida la Memòria de Responsabilitat Social Empresarial (RSE) en matèria econòmica, social i mediambiental i permet a Consum consolidar-se com la primera cooperativa de l’Estat espanyol de distribució que aconsegueix aquesta qualificació en matèria de sostenibilitat.

Comparteix

Icona de pantalla completa