La gota freda damunt i els barrancs per netejar

La CHX continua sense actuar a molts barrancs i especialment al de Barxeta
28 agost 2013 01:00h
RedactaVeu / La Pobla llarga
 
La vegetació ha pres definitivament tot el llit del barranc i les canyes obstrueixen especialment els punts més crítics, com els ulls dels ponts a la zona de l’avinguda de l’estació, com es pot apreciar en les imatges.
 
Els socialistes de la Pobla aconseguiren recentment l’aprovació per unanimitat d’una moció en la qual es reclamava a la CHX (Confederació Hidrogràfica del Xúquer) la neteja urgent del barranc, “però a hores d’ara no ens consta que la petició haja arribat a dit organisme”, explica la portaveu socialista, Neus Garrigues.
 
El PSPV adverteix que el perill de desbordament en cas de fortes pluges és real i si es produeix serà el resultat d’una negligència per part de l’administració responsable, ja que la darrera neteja del barranc va tindre lloc fa més de dos anys.
 
“La falta d’actuació per part de la CHX està posant en perill les vivendes pròximes, la infraestructura dels ponts i els accessos dels camions a un important magatzem agrícola del municipi, la qual cosa podria perjudicar centenars de treballadors”, adverteixen els socialistes.
 
Davant aquesta situació, el grup municipal socialista demana a l’Ajuntament que exigisca a la CHX la neteja immediata del llit del barranc, com ja està fent aquesta mateixa setmana a altres municipis de la Ribera, com Càrcer. “Considerem que l’Ajuntament de la Pobla Llarga no pot romandre tranquil mentre s’aproxima l’època de fortes pluges i que, per tant ha d’exigir a la CHX que actue ja”, conclou Neus Garrigues.   

 
 
next