Diari La Veu del País Valencià
Cotino explicarà el 6 de setembre la seua relació amb Bárcenas i els comptes del PP
EFE / València

Cotino compareixerà a l’inici del nou període ordinari de sessions davant aquesta comissió -les reunions de la qual no són públiques i a les quals no té accés la premsa- per a informar a petició pròpia de les “falsedats difoses sobre la seua persona en relació amb la comptabilitat del PP”.

L’oposició havia demanat que Cotino compareguera davant la Diputació permanent -òrgan similar al ple de Les Corts durant les vacances parlamentàries- perquè explicara les adjudicacions del Govern valencià a Sedesa, l’empresa de la seua família, i l’aparició d’aquesta en la suposada comptabilitat irregular del PP.

No obstant açò, la Junta de portaveus ha rebutjat hui, per la majoria absoluta del PP -i en absència de Cotino durant el debat d’aqueix punt-, que aqueixa compareixença es produïra en la diputació permanent.

El portaveu popular, Jorge Bellver, ha assenyalat en roda de premsa que existeix una “voluntat expressa” per part del president de la Càmera autonòmica de comparèixer i donar explicacions.

El portaveu socialista, Antonio Torres, ha ressaltat que l’empresa de la família Cotino ha rebut adjudicacions de la Generalitat “superiors als mil milions d’euros”, per la qual cosa algú del Consell hauria d’haver donat explicacions, sobretot perquè hi ha “irregularitats” en aqueixos expedients.

Si a açò s’uneix el “donatiu de 200.000 euros” de Sedesa al PP que figura en els papers del extesorer del PP, i que aquest va confirmar en seu judicial, Cotino hauria d’haver presentat ja la seua dimissió, perquè és “inconcebible” que seguisca al capdavant de Les Corts, ha manifestat Torres.

La portaveu adjunta de Compromís, Mònica Oltra, ha considerat que Cotino hauria d’haver dimitit per aquesta qüestió i que la seua situació al capdavant de Les Corts és “insostenible”, mentre que ha opinat que les seues explicacions “arriben tard” i es pretenen fer “d’amagat”.

La portaveu d’Esquerra Unida, Marga Sanz, ha considerat que aquest assumpte hauria de ser tractat en la diputació permanent, i no en una comissió a porta tancada.

El 6 de setembre també es reunirà la comissió de Govern interior, en la qual els diputats intentaran consensuar un model sobre les rendes i béns dels diputats que s’han de penjar a la pàgina web del Parlament valencià, una qüestió en la qual treballen des de fa mesos.

Comparteix

Icona de pantalla completa