Diari La Veu del País Valencià
L’Obra Social de la Caixa facilita 202 ocupacions a persones en risc d’exclusió
EFE / València

Segons ha informat l’entitat, un total de 93 empreses valencianes han participat en aquest projecte de responsabilitat social corporativa.

Huit entitats socials col·laboren a desenvolupar Incorpora a València: Nova Feina, Bona Gent, Pactem Nord, Eifor-Xabec, Novaterra, Asprona, Cocemfe València i Fundació José M. Haro-Intra.

L’objectiu principal d’Incorpora és “construir ponts entre les empreses i les entitats socials que es dediquen a la integració laboral per a crear un clima d’enteniment que es traduïsca en oportunitats per als més desfavorits com a mecanisme per a combatre la seua exclusió social”.

El programa d’integració laboral de l’Obra Social “la Caixa”, en marxa des de 2006, es dirigeix prioritàriament a persones amb discapacitat, parats de llarga durada, exreclusos, immigrants, joves en risc d’exclusió i víctimes de violència de gènere.

La principal aportació d’Incorpora “és que planteja un concepte innovador de la integració laboral de persones en risc o situació d’exclusió, ja que reuneix en un mateix model la xarxa d’entitats socials i la xarxa solidària d’empreses en el marc de la responsabilitat social empresarial”.

Els tècnics d’inserció laboral són una figura clau d’aquesta iniciativa com a enllaç en tots els processos d’integració laboral, i el programa de l’Obra Social “la Caixa” compta amb 17 d’aquests professionals a València.

Des de l’organització del programa han informat que les persones interessades a acollir-se al programa poden dirigir-se a qualsevol de les entitats col·laboradores, “on se’ls realitzarà una avaluació per a conèixer les seues competències i preferències professionals i se’ls prepararà un programa de formació, així com l’assignació d’un tècnic que supervisarà el procés”.

Comparteix

Icona de pantalla completa