Diari La Veu del País Valencià
El PSPV reclama la supressió de l’augment del 8% en el peatge de l’AP-7
RedactaVeu / València

El diputat socialista, Francesc Signes ha destacat que l’augment del 8% del peatge “ha suposat un perjudici per als empresaris del sector turístic de la província d’Alacant i de la Comunitat en general”. Sobre aquest tema, ha remarcat que “aquest fet que afecta la competitivitat del sector, es fa extensiu també a altres sectors de l’economia alacantina, especialment a les comarques de la Marina Alta i Baixa, ja que no hi ha via alternativa per al transport de productes agroalimentaris o industrials dels seus pobles i negocis”.

De la mateixa manera, el diputat socialista ha instat el Consell a no prorrogar la concessió de l’AP-7 al seu pas pel territori valencià perquè quede totalment alliberada a partir de l’any 2019.

En aquest sentit, el secretari d’Infraestructures i Sostenibilitat del PSPV ha recordat que la concessió de l’AP-7 expirava l’any 2006 i que, no obstant açò, el Govern central la va ampliar fins al 2019 “fet que suposa restar competitivitat a les nostres comarques costaneres durant tretze anys més”. A açò cal sumar que “aquesta pròrroga va incloure una rebaixa de tarifes i bonificacions per a ús habitual que, en aquest moment, ha desaparegut”.

Francesc Signes

Signes ha insistit que aquesta obra “ja està amortitzada, per la qual cosa l’empresa concessionària no necessitava cap increment d’ingressos per al seu manteniment ni per a mantenir llocs de treball, sobretot tenint en compte que s’estan substituint treballadors per màquines de cobrament i, per tant, ja s’està reduint el personal en lloc de crear ocupació”.

Finalment, la Proposició No de Llei presentada pel Grup Parlamentari Socialista ha demandat també que es procedisca a la liberalització parcial d’alguns trams de l’autopista AP-7 perquè actuen com a circumval·lacions en aquells municipis afectats per obres en la N-332 en tot el territori valencià.

Comparteix

Icona de pantalla completa