Diari La Veu del País Valencià
Campanya roba esportiva per Palestina i el Sàhara a alcoi
La campanya solidària ha comptat amb la col·laboració de les associacions Dajla, Unadikum, Dar al Karama i les Brigades Internacionals d’Alcoi

L’Ajuntament d’Alcoi recull més de 300 quilos de material i roba esportiva per al Sàhara i Palestina

L’Ajuntament d’Alcoi a través de les regidories d’Esports i Cooperació, Solidaritat i Pau, i amb la coordinació directa del Centre d’Esports, ha aconseguit arreplegar més de 300 quilos de material i roba esportiva per als camps de refugiats del Sàhara i Palestina. La campanya solidària ha comptat amb la col·laboració de les entitats Unadikum, Dajla, Dar al Karama i les Brigades Internacionals d’Alcoi, les quals faran arribar tot aquest material esportiu a xiquets i xiquetes sahrauís i palestins.

La campanya, que es va iniciar aquest Nadal pensant en els més desafavorits, va tindre des del primer moment el suport de les entitats esportives alcoianes. Segons remarca el regidor d’Esports Natxo Gómez, “les entitats esportives alcoianes han fet possible que aquesta iniciativa haja sigut un èxit. Podrem donar cobertura a projectes vinculats amb la salut infantil a través de l’esport, a la pràctica esportiva, als bons hàbits i la prevenció d’hàbits i pràctiques no saludables”.

Aquesta campanya ha tingut entre els seus objectius fomentar la socialització a través de l’activitat física en zones amb grans dificultats de desenvolupament com són la Franja de Gaza i en el campament de refugiats de Tindouf, zones on es destinarà el material de la campanya. A hores d’ara, ja s’ha iniciat el repartiment d’aquest material esportiu entre els diferents col·lectius com són Dajla, Dar Al Karama i Brigades Internacionals d’Alcoi. D’aquesta manera, el faran arribar als camps de refugiats de Tindouf i la Franja de Gaza en els propers mesos.

En aquest projecte també s’emmarca el naixement de les Brigades Internacionals d’Alcoi que, a través d’un equip de 12 activistes entre els quals hi ha tres alcoians, realitzaran un viatge durant el mes d’abril al camp de refugiats de Jabàlia (Franja de Gaza) per a dur part d’aquest material al poble palestí, fer d’escuts humans per a facilitar la collita dels pagesos davant la repressió dels militars israelians i permetre les feines dels pescadors de la zona. Al mateix temps, i amb la voluntat de conèixer la situació actual del conflicte, mantindran reunions amb el Primer Ministre Ismail Hadiya, amb els diferents grups polítics i activistes dels col·lectius socials, així com amb víctimes del conflicte.

Segons el regidor de Cooperació, Solidaritat i Pau Jordi Tormo, “conèixer, ajudar amb el material esportiu i denunciar el bloqueig al que està sotmesa la població palestina i la dramàtica situació que estan vivint els sahrauís en els camps de refugiats són alguns dels motius que ens han dut a posar en marxa aquesta iniciativa. Aquestes són coses que podem fer des de la nostra posició com a ciutadans i administracions responsables”.

El coordinador de la Brigada Internacional d’Alcoi Cristian Santiago, per la seua banda, explica que “la Brigada es desplaçarà a Palestina a mitjans d’abril. De moment, està constituïda per set valencians, tres d’ells alcoians, i entre els seus integrants cal destacar al periodista i documentalista David Segarra. A més, participaran dos madrilenys, un d’ells periodista d’El País, i tres algerians”.

Comparteix

Icona de pantalla completa