Diari La Veu del País Valencià
Sueca inicia els actes en commemoració del Dia Internacional de la Dona
Ahir a la vesprada va tindre lloc, en l’Espai Moret de la sala Els Porxets, la inauguració de l’exposició fotogràfica Drets, Desfeta i Ruïna, obra de Cristina Fuertes Correcher, amb la qual s’inicien en Sueca els actes commemoratius pel Dia Internacional de la Dona. “L’exposició tracta de reivindicar el que és la destrucció i la ruïna dels drets en general, però sobretot dels drets de la dona, tant en l’àmbit laboral, com en el domèstic o el social”, va explicar l’autora. L’acte va comptar amb la presència de l’alcalde de Sueca, Salvador Campillo; la regidora de la Dona, Mª José Sarrió; el regidor de Cultura, Josep Navarro; i la regidora d’Educació, Raquel Tamarit. Navarro, qui va parlar en representació de la seua companya Pilar Moncho, regidora d’Acció Social, qui no va poder assistir a la inauguració, va afirmar que “amb una sola mirada a esta exposició, ens n’adonem de la pressió que patixen les dones i de les traves i obstacles que troben a la seua llibertat. Estem davant d’una bona exposició, tant a nivell artístic com educatiu”.

La mostra exposa 16 fotografías dividides en diferents temàtiques, com ara la destrucció de la bellesa, que comporta l’opressió de la dona; la crítica a com repercutixen les grans religions en la dona, a qui, de vegades, se li nega el dret a parlar i opinar; la desigualtat en l’àmbit laboral; o el masclisme que existix en les llars i que poden patir, no sols les dones, sinó tots els membres de l’àmbit familiar. Per a la realització d’este treball, l’autora, treballadora del departament de Serveis Socials de l’Ajuntament de Sueca, va comptar amb la col·laboració de les seues companyes de treball.

Prèviament a la inauguració de l’exposició, la regidora de l’àrea, Mª José Sarrió, va llegir el manifest en commemoració del Dia Internacional de la Dona. “Amb fermesa, una vegada més insistim en que, tant dones com homes, som membres de la mateixa societat, hem de gaudir de la mateixa llibertat, perquè la igualtat és tindre llibertat per a arribar fins on es vullga, tant professionalment com personalment. Creiem que la igualtat entre homes i dones és un pilar de la nostra democràcia, i estem compromesos i compromeses amb un model social que garantisca la justícia i l’equitat”, va afirmar Sarrió.

Els actes en commemoració del Dia Internacional de la Dona continuen demà divendres, en el Casal Multiusos, que acollirà un berenar i actuacions de ball organitzades per les membres del CEAM de Sueca. El dissabte 8 de març, a les 20 hores, en el Centre Municipal Bernat i Baldoví, s’oferirà l’espectacle La dóna voladora, a càrrec d’Ana Rebenaque i Nacho Meseguer. I per al primer diumenge de maig, Dia de la Mare, està prevista la realització de la Carrera i Caminada de la Dona, organitzades pel Club Corriols, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sueca.

Comparteix

Icona de pantalla completa