Cada valencià recicla huit quilos d'envasos a l'any

El País Valencià recupera 40.000 tones per al seu reciclatge
25 agost 2013 01:00h
EFE / València

Malgrat aquest descens, el director general de Qualitat Ambiental de la Generalitat, Vicente Tejedo, ha reconegut la "sensibilitat pel medi ambient dels ciutadans”.

Tejedo ha defensat “l’aposta decidida" del Consell des de fa uns anys "per a sensibilitzar  la població de la importància de reciclar, amb múltiples campanyes de comunicació destinades a col·lectius com  escolars, professorat o mestresses de casa".

"Al costat del repartiment dels contenidors per tots els municipis i la construcció de les instal·lacions per a la recollida i selecció d'aquests envasos hem posat a la disposició ciutadana tots els instruments necessaris", ha afirmat i ha agregat: "Sense la participació de la societat aquests assoliments no serien possibles".


Vicente Tejedo ha significat la importància d'aquestes xifres i ha apuntat que des que la Generalitat va iniciar la implantació de la recollida selectiva d'envasos lleugers a l’any 2000, s'han recuperat més de 265.342 tones d'envasos.

"Un dels motius que han propiciat aquest augment de la quantitat d'envasos recuperats des de la implantació de la recollida selectiva ha sigut l'increment en el nombre de contenidors repartits per tot el nostre territori", ha explicat.


En l'actualitat, el País Valencià disposa de 16.322 contenidors per a la recollida d'envasos lleugers repartits per tots els municipis, més d'un 1.600% des que  fa una dècada es va implantar la recollida selectiva, la qual cosa suposa un ràtio d'un contenidor cada 313 habitants.
 
next