Diari La Veu del País Valencià
Presentació de l’informe Foessa a l’UJI
Tormo (EU) participarà en la presentació de l’informe Foessa a l’UJI

El diputat a Les Corts Valencianes, Víctor Tormo, ha anunciat la seua presència a la presentació de ‘l’informe sobre exclusió i desenvolupament social a la Comunitat Valenciana 2014′, elaborat per FOESSA (Foment d’Estudis Socials i Sociologia aplicada) i Càritas i que tindrà lloc a la Universitat Jaume I.

“Des d’EUPV considerem les conclusions de l’informe en referència a les comarques de Castelló molt preocupants. Les continues retallades en drets i l’agreujament de la situació social per unes polítiques econòmiques restrictives de la despesa pública han aprofundit en la desigualtat social i han generat una gran pobresa”.

“187.000 ciutadans i ciutadanes d’una població total de 600.000 es troben per sota del llindar de la pobresa, 45.000 en situació de pobresa severa”, condemna Tormo, “a més del dur, amb una taxa del 27,8% a Castelló, és molt preocupant la reaparició del working poor (treballador pobre) del passat, persones que tenen treball però no escapen de la pobresa”.

El parlamentari també ha volgut mencionar les dades que apunten a que les dones estan sent més afectades per la pobresa que els homes, “a més viuen jornades més llargues i una situació d’incertesa que les està afectant més negativament a nivell de salut psicològica i física que la part masculina de la població”.

Tormo ha reclamat mesures contundents per a combatre la pobresa que oprimeix a una part important de la ciutadania castellonenca, “les administracions públiques han de garantir uns mínims de qualitat de vida a tots els ciutadans i ciutadanes, no podem permetre que per les falles del sistema s’escorreguen els menys desfavorits sense fer res”.

El diputat ha assenyalat dues iniciatives que han defensat des del seu grup parlamentari a Les Corts Valencianes, “una referent a garantir un dinar als xiquets i xiquetes en risc d’exclusió mitjançant els menjadors escolars, i una altra, no permetre que es talle la llum a la gent per no poder pagar-la, el que s’anomena pobresa energètica. Però creiem que hem d’anar més enllà i sol·licitar mesures integrals que aborden la problemàtica en el seu conjunt”.

Comparteix

Icona de pantalla completa