Diari La Veu del País Valencià
Xàtiva – Falta d’inversió del Govern local en l’edifici ‘La Ferroviària’
EUPV-Xativa denuncia la falta d’inversió del Govern local en l’edifici “La Ferroviària”.

El Govern Local del PP només destinarà 40.000 euros del pressupost de 2015, quantitat completament insuficient per a dotar a l’edifici d’accessibilitat i afrontar la reparació dels principals desperfectes del mateix.

L’edifici que acull un bon nombre de associacions locals, inclosa la Junta Local Fallera, no té les condicions mínimes d’accessibilitat i seguretat, a més de romandre en un estat de conservació més que deficitari. Açò suposa la marginació de molts/as veïns/as que per problemes de mobilitat no poden accedir a les activitats que es desenvolupen en l’edifici.

L’accessibilitat de l’edifici passa necessàriament per la instal·lació de rampes d’accés així com d’ascensor.

Els 40.000 euros assignats són completament insuficientes i només servirien per aafrontar algunes de les reparacions més urgents (goteres, desperfectes en sostres i finestres, canonades, etc.). No es podria abordar la instal·lació d’un ascensor, la qual cosa és completamente necesari per a salvar el greu problema de accesibilitat del edifici, així com per a prevenir el risc de caigudes, a causa de la complicada configuració de les escales del mateix. Sense parlar per descomptat, que l’edifici no compta amb les mínimes mesures d’Emergència i Evacuació en edificis de concurrència pública.

És incoherent que l’Ajuntament exigisca el cumpliment de la llei en matèria de Seguretat i Accessibilitat a particulars i negocis i porte tants anys incomplint la normativa en els seus propis equipaments, máxim quan durant anys ha pogut beneficiar-se de subvencions per a aquesta fi de la Generalitat i l’Estat i no ho ha fet.

EU considera indispensable l’adequació urgent de l’edifici “La Ferroviària”, atès que aquest equipament és bàsic per a l’activitat i la participació de moltes entitats locals.

Comparteix

Icona de pantalla completa