Diari La Veu del País Valencià
123 municipis de les comarques del Sud s’han adherit al Pla d’Estalvi Energètic
RedactaVeu / Alacant

El diputat de Medi ambient Javier Sendra explica que la institució “ha redoblat en els dos últims anys els esforços per traduir els objectius del projecte per a reduir el consum energètic municipal en accions concretes a través d’aquesta agència, creada a l’empara de la Unió Europea, i que és l’eina de coordinació i canalització de la informació. Seguim treballant per assentar una cultura i una dinàmica basada en l’estalvi energètic”.

En 2013 es preveu un estalvi d’energia de 2.007 megavats hora per any i un estalvi econòmic de 385.000 euros anuals. El període de tornada mitjana de la inversió és de 5 anys i la reducció d’emissions ascendeix a 541 tones de CO2 a l’any gràcies als 96 plans d’acció que els ajuntaments han presentat a l’Agència de l’Energia.

El passat any, l’estalvi d’energia benvolgut va ser de 664,5 megavats hora per any i l’estalvi econòmic va aconseguir els 115.000 euros anuals, per al conjunt dels ajuntaments adherits al pla. El període de retorn mig de la inversió global se situa entorn als 8 anys, i la reducció d’emissions s’ha ‘calculat en 179,5 tones de CO2 anuals.

Les accions a escometre enguany per part dels ajuntaments dins dels plans d’acció corresponen a millores en l’enllumenat públic i a edificis municipals. En el primer cas, es tracta en gran manera de substitució de lluminàries de vapor de sodi o mercuri per llums de halogenur o tecnologia LED. És el que han presentat els ajuntaments d’Agres, Alcosser de Planes, Alcoleja, Almudaina, Banyeres, Benasau, Benimassot, Cocentaina, Fageca, Famorca, Gaianes i Onil a L’Alcoià-El Comtat.

A la Marina Alta ho han fet Benimeli, Benissa, el Poble Nou de Benitatxell, El Ràfol de Almúnia i Murla. A la Marina Baixa, Bolulla i Sella. A la Vega Baixa, Albatera, Formentera del Segura, la Granja de Rocamora, Redovà, Los Montesinos i Callosa de Segura. A l’Alt Vinalopó, Saix, i al Mitjà, l’Alguenya, el Fondó de les Neus i el Pinós, mentre que al Baix Vinalopó estan pendent de la revisions dels plans presentats. A L’Alacantí, La Torre de les Maçanes també canviarà de vapor de sodi a LED en l’enllumenat públic.

Comparteix

Icona de pantalla completa