Diari La Veu del País Valencià
Xirivella – El polígon industrial sembla Beirut en guerra
Compromís per Xirivella denuncia que el polígon industrial sembla Beirut en guerra

Compromís presentarà tres mesures per a millorar el teixit industrial i d’imatge del polígon Verge de la Salut

L’ordenança de Reciclatge de Residus Sòlids mostra contradiccions i incoherències

Compromís per Xirivella denuncia l’alarmant situació en què s’hi troben algunes naus del Polígon Verge de la Salut, en altra època puixant i brillant. Algunes de les naus i zones, a causa de l’abandó, s’assemblen més al Beirut en guerra o al Detroit actual assetjat per la crisi industrial que a un espai industrial que siga un incentiu atractiu per a noves empreses, corporacions o emprenedors que vulguen instal·lar-s’hi, per tot això en el pròxim ple de novembre Compromís presentarà tres mesures d’actuació:

-Exigir als propietaris de les naus i parcel·les que les tinguen netes i en bon estat, tenint en compte que moltes pertanyen a bancs, i per tant tenen recursos suficients.

-Sol·licitar informació sobre el pagament de l’IBI (Impost de Béns Immobles) que tenen eixos bancs i que ho facen efectiu en els casos que no estiguen al corrent, tal i com fa tota la ciutadania.
Eixa revisió aportaria uns ingressos importants i necessaris per a destinar-los a equipaments i serveis per al municipi.

-Donar solució a les naus com “Gallego Vilar” i altres que són un munt de ferralles i enderrocs, pastura dels “xatarreros” a l’estil de la pel·lícula Mad Max, amb els perills que això suposa.

Per altra banda, des de Compromís afirmen que l’Ordenança de reciclatge de residus sòlids que ha presentat l’equip de govern del PP mostra grans contradiccions i incoherències. “Afirmen que l’activitat del polígon industrial va molt bé, però no obstant això han reduït la retirada de residus un 50%. No ens quadren les dades. Si no hi ha hagut caiguda d’activitat industrial… com és possible reduir la generació i recollida de residus sòlids a la meitat?”, es pregunta Ricard Barberà, portaveu de Compromís.

Compromís per Xirivella

photo

Comparteix

Icona de pantalla completa