Diari La Veu del País Valencià
Llíria – Primàries per a la tria de candidats/tes
LLÍRIA OBRI EL PROCÉS DE PRIMÀRIES PER A LA TRIA DE CANDIDATS I CANDIDATES

La Coalició Compromís aprova el Reglament Local que servirà de base per triar al cap de llista i les persones que aniran en la candidatura. Hi haurà una reserva de llocs per als socis de MoVe que s’incorporaran a la candidatura.
L’Assemblea Oberta de Compromís per Llíria ha donat llum verda al Reglament de Primàries que servirà de base per a concórrer a les pròximes eleccions municipals a l’ajuntament de Llíria junt als companys de MoVe.

El col·lectiu de Compromís per Llíriava donar llum verda divendres passat al seu reglament de primàries locals, que tindra dues votacions diferenciades: una per triar qui encapçala la llista i un altra per ordenar la resta de components. Aquest ordre només variarà, si cal, per respectar la llei de paritat.

El procés s’iniciarà el 24 de novembre i s’adaptarà al Reglament General de la Coalició i al calendari electoral que es marque, tant per a l’elecció dels candidats municipals com dels autonòmics (que es faran el mateix dia).

El Reglament específic de Llíria comptarà amb una reserva de llocs per incorporar als candidats/tes de MoVe, els quals concorreran junt amb Compromís en una mateixa candidatura unitària.

En les primàries es podrà participar a partir de 16 anys. La votació serà presencial, i cas que el Reglament General ho permeta, també es podrà votar via electrònica. Igualment, es podrà dipositar el vot anticipadament a través de la Comissió de Primàries.

Des de Compromís per Llíria animem la ciutadania a participar en aquesta festa democràtica que vol donar veu i vot als veïns i veïnes abans dels comicis del mes de maig, per tal de que puguen triar als seus futurs representants al consistori, creant una candidatura ciutadana oberta per canviar la realitat de la localitat i que base els seus objectius en els eixos del treball i el benestar social.

Compromís per Llíria va ser una de les primeres formacions en emprar este sistema per elegir els seus candidats i candidates en 2011. Sistema que la Coalició ha acordat fer extensiu a tots els nivells de l’organització com a mètode de participació directa de la ciutadania, tant en el sufragi actiu com en el passiu. Obrint una nova era en la confecció de candidatures a les institucions públiques de les que moltes formacions polítiques s’han fet ressò..

Compromís per Llíria

photo

Comparteix

Icona de pantalla completa