Diari La Veu del País Valencià
Tavernes – Un veí de la platja demanda l’Ajuntament
Un veí de la platja demanda l’Ajuntament i la Junta de Govern de Tavernes per soroll ambiental

Un veí de la platja de Tavernes ha presentat un contenciós administratiu contra l’Ajuntament de Tavernes de la Valldigna per no actuar en el tema del soroll, i una querella contra la Junta de Govern Local. L’Ajuntament de Tavernes va realitzar diferents mesuraments que estan en fase d’estudi per a determinar si es declara o no la zona en qüestió zona ZAS (zona acústicament saturada).

El querellant, JVFZ, demanda accions administratives i penals per delicte contra els recursos naturals i el medi ambient, en la modalitat de contaminació acústica en la zona de la urbanització Marivent, per l’autorització d’activitats turístiques els mesos d’estiu i Pasqua per part de l’Ajuntament en la zona sud de la platja de Tavernes, on està situat el pub Padur.

En este moment, els serveis tècnics i jurídics de l’Ajuntament tenen l’expedient obert per a determinar si la zona s’ha de declarar, o no, contaminada acústicament, segons van informar al síndic de greuges de la Comunitat Valenciana l’any 2012. En l’escrit s’informava de les instruccions que la Policia Local havia rebut per al control del botelló en la zona i per a eradicar-lo tant com siga possible, amb la finalitat de reduir al màxim les molèsties als veïns.

En tot moment, l’actuació de l’Ajuntament de Tavernes de la Valldigna està encaminada a aconseguir un adequat equilibri entre el dret dels ciutadans al descans nocturn, el dret econòmic dels empresaris al lliure exercici de les activitats comercials i el dret dels jóvens a l’esplai i l’oci lícits. Cal recordar que Tavernes està considerat municipi turístic, declaració obtinguda pel Decret 184/2000, de 22 de desembre de l’any 2000, del Govern Valencià.

L’Ajuntament de Tavernes va sol·licitar la realització de mesuraments de soroll de la zona, encomanats a una empresa externa, que, en conclusió, van determinar que no era procedent adoptar la ZAS.

En el cas dels barets de platja, l’Ajuntament va traslladar els situats en eixa zona un centenar de metres allunyats dels apartaments, a fi de fer minvar al màxim possible les molèsties acústiques als residents i tractar d’equilibrar el dret al descans i el de la diversió de tots els veïns.

La zona sud de la platja de Tavernes de la Valldigna és una de les més concorregudes els mesos d’estiu i Pasqua des de fa més de vint anys. Són milers els jóvens de Tavernes i visitants que es concentren en la zona i, per qüestió d’espai, és on s’habiliten algunes actuacions musicals i teatrals eixos dies.

photo

Comparteix

Icona de pantalla completa